Griezmanna doveli u nezgodnu situaciju: Morao je birati između Messija i Mbappea

Ko će osvojiti Zlatnu loptu?

Griezmanna doveli u nezgodnu situaciju: Morao je birati između Messija i Mbappea

Edmir Škorić

Napadač Atletico Madrida i reprezentacije Francuske, Antoine Griezmann, bio je prisiljen odgovoriti na pitanje ko će osvojiti Zlatnu loptu u 2023. godini.

Lionel Messi je krajem 2022. godine osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom i bivši igrač PSG-a stoga je u najužoj listi kandidata za Zlatnu loptu, koju je prethodno osvajao čak sedam puta.

Messi sada igra u Inter Miamiju, ali vrlo je moguće da dobije laskavu titulu. Imao je generalno dobru sezonu, a osim njega glavnim favoritima se smatraju PSG-ov Kylian Mbappe, njegov bivši saigrač, potom Erling Haaland koji je sa Manchester Cityjem bio prvak Evrope i Engleske, te Realov Vinicius Junior.

Dva dana nakon što je časopis France Football objavio popis od 30 kandidata za prestižnu nagradu, Antoineu Griezmannu (32) stiglo je teško pitanje.

Francusku zvijezdu pitali su ko bi trebao osvojiti veliku nagradu na gala večeri 30. oktobra - Messi, njegov bivši kolega iz Barcelone, Erling Haaland ili Kylian Mbappe s kojim igra za reprezentaciju.

Oglasi

"Ja. Zašto ne bih ja osvojio? Zaboravili ste da sam i ja nominovan? Ako ne, onda Messi ili Mbappe. I Haaland je imao sjajnu sezonu, ali bila je to ipak sezona Svjetskog prvenstva, zar ne?", rekao je Griezmann.

Prema britanskim medijima, ako se Messi ponovo dočepa trofeja, postat će prvi igrač izvan evropskog nogometa kojemu je to pošlo za rukom. Istina da je partije pružao za PSG prošle sezone, ali sada je ipak registrovan kao igrač Inter Miamija u MLS-u.

Do 1995. trofej se dodjeljivao samo igračima koji su igrali za evropske klubove. Štaviše, morali su biti državljani neke države sa Starog kontinenta, ali to se pravilo kasnije promijenilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na listi od 30 kandidata za Zlatnu loptu su Onana, Gvardiol, Benzema, Musiala, Salah, Bellingham, Saka, Kolo Muani, De Bruyne, Bernardo Silva, Yassine Bounou, Martin Odegaard, Julian Alvarez, Gundogan, Lautaro, Rodri, Lewandowski, Kim Min-Jae, Osimhen, Luka Modrić, Emiliano Martinez, Harry Kane, Ruben Dias, Khvicha Kvaratskhelia, Nicolo Barrella.

Griezmann je ove sezone u dresu Atletica odigrao tri utakmice u La Ligi i postigao je jedan pogodak. S Messijem ima sjajan odnos iz dana kada su obojica nosili dres Barcelone, a sa Mbappeom je posebno dobar prijatelj otkako sarađuju u reprezentaciji Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi