Vratio se kući

Ljajić izašao na stadion, uzeo mikrofon u ruke, a onda je zagrmilo: "Es-selamu alejkum"

Endin Čaušević

Novi Pazar prije dva dana bio je u centru pažnje javnosti u regionu nakon što je Adem Ljajić odlučio da se vrati kući i potpiše za klub u kojem je napravio svoje prve korake. Ljajić je dočekan na spektakularan način, a navijače je bacio u trans kada je uzeo mikrofon u ruke i pozdravio ih.

Ljajić je iznenadio sve odlukom da se vrati u Novi Pazar i karijeru nastavi u srbijanskoj Superligi jer ima tek 31 godinu, ali već odavno ne igra na svom najboljem nivou.

On je prve korake napravio u Novom Pazaru, a još kao omladinac otišao je u Partizan. Nakon Partizana igrao je odlično u Italiji gdje je nastupao za Fiorentinu, Romu, Inter i Torino.

Na ljeto 2018. godine otišao je u Bešiktaš u kojem je bio sve do prije godinu dana. Nakon raskida ugovora šest mjeseci je bio bez kluba, a potom je otišao u Karagumruk gdje je proveo prethodnu polusezonu, no nakon toga shvatio je da je vrijeme da se vrati kući.

Ljajić će sigurno biti veliko pojačanje za Novi Pazar u nastavku sezone, a navijači ovog kluba dočekali su ga na zaista spektakularan način.

On je predstavljen na stadionu Novog Pazara gdje je bio veliki broj navijača, a održao je i kratak govor nakon potpisa ugovora.

Ono što je mnoge najviše oduševilo je trenutak kada je Ljajić nazvao selam na koji su mu navijači s tribina zdušno odgovorili.

"Es-selamu alejkum svima. Želim da vas pozdravim sve i hvala vam na ovom velikom dočeku koji ste priredili za mene. Nije lako Boga mi pričati sada. Nadao sam se i sanjao da će doći ovaj dan, eto bilo je vrijeme da se vratim kući i da svi zajedno pokušamo napraviti nešto za ovaj grad", rekao je Ljajić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar sutra igra na svom terenu protiv Napretka u okviru sedmog kola Superlige i bit će zanimljivo vidjeti da li će Ljajić biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Nakon šest odigranih kola ekipa Novog Pazara je na 11. mjestu sa sedam bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.