Novi Pazar je noćas centar Balkana: Krivac je Ljajić, scene iz Sandžaka su iz kategorije - neviđeno!

Nezapamćena euforija

Novi Pazar je noćas centar Balkana: Krivac je Ljajić, scene iz Sandžaka su iz kategorije - neviđeno!

Admin Čaušević

Ozvaničen je najveći transfer u historiji FK Novi Pazar, Adem Ljajić se vratio kući te u prijestolnici pokrajine Sandžak vlada neviđena euforija. 

Nakon što je nedavno helikopterom stigao Seydouba Soumah činilo se da će Afrikanac biti najveće pojačanje u historiji kluba, ali sve se promijenilo u nekoliko dana.

Nakon najave da stiže večeras je i zvanično potvrđen transfer Ljajića u Novi Pazar za veliko oduševljenje svih navijača tog kluba.

Dolazak Ljajića se proslavio uz pjesme i bakljadu, centar grada je bio obasjan bakljadom. Bio je to istinski spektakl.

Znala su na područje bivše Jugoslavije dolaziti ili se vraćati zvučna imena, ali euforija oko povratka Ljajića u Novi Pazar odavni nije zabilježena na ovim prostorima.

Oglasi

@indeksvesti

Doček Adema Ljajića u Novom Pazaru

♬ original sound - Indeks Vesti

Ljajić je posljednji angažman imao u Turskoj gdje je nastupao za ekipu Karagumruka i od danas će igrati na Gradskom stadionu u Novom Pazaru koji je interesantno udaljen svega 100 metara od njegove rodne kuće.

Posljednje četiri godine bivši reprezentativac Srbije je igrao u Turskoj i to najprije u ekipi Bešiktaša s kojim se nije rastao u najboljim odnosima.

Svoje igračko ime izgradio je u Seriji A gdje je promijenio niz velikana s Apenina kao što su Inter, Roma i Fiorentina, dok je bio član i Torina.

Da se radilo o velikom talentu najbolje potvrđuje njegov transfer u Fiorentinu kada su ga Viole 19-godišnjaka doveli iz Partizana za oko sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ostao je upmaćen i po tome što je u jednom meču za Srbiju odbio da pjeva himnu te zemlje "Bože pravde" zbog čega ga je tadašnji selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima.

Ljajić je krajem mjeseca napuniti 32 godine te ukoliko uspije da povrati pravu formu bez dileme će biti prevaga u korist Pazaraca na terenima srbijanske Superlige.

Top Komentari

komentator1
Dobro je ovo za nasu PL jer ce Novi Pazar uskoro ponovo postati dio BiH.
3 0
user1673626537
Nema boljeg mjesta od Novog Pazara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi