Stigao je kući, a ono što su priredili navijači na treningu pamtit će dok je živ
FOTO: FK Novi Pazar/facebook

Euforija kakva se ne pamti

Stigao je kući, a ono što su priredili navijači na treningu pamtit će dok je živ

Haris Zilić

Prva vijest u regiji posljednjih dana je dolazak Adema Ljajića u redove FK Novi Pazar. Ljajić se vratio u svoj grad u svoj klub što je izazvalo ogromno zanimanje tamošnje javnost, građana i navijača.

Klub iz Novog Pazara ima evropske ambicije, žele iskorak u prvenstvu Srbije i to jasno pokazuje rad Uprave ovo ljeto gdje je vrhunac dovođenje Ljajića.

Pomenuti fudbaler iza sebe ima bogatu karijeru, bio je reprezentativac Srbije, a veliki trag kao igrač ostavio je u italijanskoj Seriji A.

Na Čizmi je nosio dres Fiorentine, Rome, Intera, Torina, a imao je epizode i u Turskoj u Besiktasu u Karagumruku.

U 31. godini odlučio je da se vrati u Novi Pazar, a kada se vijest proširila u gradu je nastala nevjerovatna euforija koja je sinoć dostigla vrhunac.

Oglasi

Uz vatromet, skandiranje i nevjerovatu atmosferu oko 5.000 navijača pozdravilo je Ljajića na stadionu i ispratilo prvi trening FK Novi Pazar na kojem je bio bivši as Rome i Intera.

Sada više nije tajna, Novi Pazar napada Evropu, a Ljajić je svojim povratkom razgalio srca navijača i građana Novog Pazara.

⚪ 🌟🎥⚽️| SPEKTAKL U NOVOM PAZARU. ADEM LJAJIĆ PREDSTAVLJEN PRED 4.000 NAVIJAČA NA GRADSKOM STADIONU

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Friday, September 15, 2023

Svoj rodni grad napustio je još kao tinejdžer i otišao u Partizan gdje je igrao sjajnu u omladinskim kategroijama, zatim i prvom timu, što mu je 2010. godine i donijelo transfer u Fiorentinu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za reprezentaciju Srbije Ljajić je odigrao 47 utakmica i postigao devet pogodaka.

Bio je i standardni omladinski reprezentativac Srbije a u mlađim kategroijama Orlova skupio je 33 nastupa i postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi