Velika greška golmana Beograđana

Sjajna partija pala je u vodu bizarnom greškom: Glazer poklonio Cityju vodstvo protiv Zvezde!

Eldar Ganibegović

Manchester City je stigao do preokreta nad Crvenom zvezdom u 1. kolu grupne faze Lige prvaka, a pogriješio je čovjek koji je to najmanje zaslužio i koji je do sada držao tim iz Srbije u životu, Omri Glazer.

Crvena zvezda otišla je na odmor s prednošću od 0:1 pogotkom Bukarija u 45. minuti, nakon što Manchester City nije dao gol iz 22 pokušaja.

Međutim, Građani su stigli do izjednačenja već u 47. minuti kada je Julian Alvarez nakon asistencije Erlinga Haalanda nekako ugurao loptu u mrežu.

Kyle Walker je zatresao mrežu nakon toga, ali su milimetri spasili Crvenu zvezdu i dosuđen je ofsajd. 

Međutim, nekoliko minuta nakon toga Građani ipak dolaze do prednosti, a strijelac je opet bio Julian Alvarez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izveo je slobodan udarac, zavrnuo na drugu stativu, a Omri Glazer je krenuo da boksuje i promašio loptu koja završava u mreži.

Zaista je Omri Glazer najmanje zaslužio da bude tragičar, s obzirom na to da je do sada imao deset odbrana i držao je Zvezdu u životu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.