Našli su rješenje

U Mostaru prolom oblaka, navijači Zrinjskog ne mogu s kišobranima na stadion, klub se oglasio

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju u Mostaru protiv AZ Alkmaara utakmicu prvog kola grupne faze Konferencijske lige. Do početka meča ostalo je još nekoliko sati, a iz redova prvaka Bosne i Hercegovine imali su posebnu poruku za navijače koji planiraju doći na stadion.

Zrinjski će večeras ispisati stranice historije bosanskohercegovačkog fudbala jer je prvi klub iz naše zemlje koji će nastupiti u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Za meč Zrinjskog i AZ-a u Mostaru sve je spremno, a očekuje se da će bh. prvak imati veliku podršku navijača s tribina.

Utakmica u Mostaru počinje u 18:45 sati, a svi se nadaju da će vremenski uslovi biti dobri u toku meča i da neće biti kiše koja trenutno pada u ovom gradu "kao iz kabla".

Zbog toga su se i Zrinjskog oglasili nekoliko sati pred početak utakmice kako bi saopštili navijačima da uzalud ne nose kišobrane na stadion jer ih neće moći unijeti, ali u slučaju da bude kiše klub je pronašao drugo rješenje.

"Utakmica 1. kola UEFA Konferencijske lige HŠK Zrinjski – AZ Alkmaar na programu je danas u 18.45 sati. Ulazi za gledatelje bit će otvoreni dva sata prije početka ogleda, zbog čega molimo navijače da svoj dolazak na utakmicu planiraju ranije".

"Iako se nadamo da će naša prva utakmica u grupnoj fazi proći bez kiše, HŠK Zrinjski je u suradnji s generalnim sponzorom osigurao 5.000 kabanica koje će se od 16.45 dijeliti ispred sjevernog ulaza na stadion s obzirom na to da unošenje kišobrana neće biti dozvoljeno", saopštili su iz mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također, imali su jasnu poruku za navijače koje su upozorili na UEFA-ina rigorozna pravila.

"Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak #MostarskiEuropski Zrinjski!", navodi se u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.