Rendulić pred AZ poslao jasnu poruku: "Naše ambicije su uvijek iste, a to je pobjeda"

Zrinjski počinje put u Konferencijskoj ligi

Rendulić pred AZ poslao jasnu poruku: "Naše ambicije su uvijek iste, a to je pobjeda"

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra će ispisati historiju bh. fudbala jer će biti prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će nastupiti u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Plemići dočekuju u Mostaru AZ Alkmaar u prvom kolu Konferencijske lige, a trener mostarskog tima na današnjoj press konferenciji otkrio je svoja očekivanja.

Zrinjski je uspio da se plasira u grupnu fazu Konferencijske lige i postane prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je uspio da dočeka jesenji dio sezone u nekom evropskom takmičenju.

Prvak naše zemlje svoj put u grupnoj fazi Konferencijske lige počinje sutra u Mostaru gdje će im gostovati slavni AZ Alkmaar koji sigurno ima ulogu favorita, ali jasno je da će Zrinjski dati sve od sebe da ostane neporažen.

Pred sutrašnju utakmicu održana je i press konferencija mostarskog tima, a prisutnim novinarima obratio se Krunoslav Rendulić koji je otkrio svoja očekivanja pred okršaj protiv AZ-a.

"Ono što je do prije šest ili sedam mjeseci bio samo san postalo je stvarnost. To smo htjeli i željeli i to sada imamo. Drago nam je zbog nas, da ne zvuči bahato i pretenciozno, što smo doveli Evropu u Mostar i u BiH", rekao je Rendulić na početku i nastavio.

"Grupa sama po sebi je izuzetno teška. AZ Alkmaar je ekipa koja je na čelu nizozemske tabele, ove sezone još nisu izgubili utakmicu. Ekipa koja je puna kvalitete, puna jako dobrih pojedinaca i ekipa koja se ne mijenja previše. U takvoj ligi u kakvoj su oni, ako si prvi i imaš četiri pobjede jasno je o kakvoj ekipi se radi. Mi igramo kući i naše ambicije su poznate uvijek i protiv svakog, a to je da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i to je sigurno i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu".

Oglasi

AZ dolazi u odličnoj formi u Mostar što se to baš i ne može reći za Zrinjski nakon dva poraza u prethodnim mečevima u prvenstvu.

"Ma nije to ostavilo traga jednostavno je ovo drugo takmičenje, druga energija i htjeli vi priznati ili ne za ovakve utakmice se živi. Kao što smo to mi živjeli sve ovo vrijeme, nema sumnje ko god istrči da će dati sve od sebe da se prikaže u najboljem svjetlu i da zabilježimo dobar rezultat, a pod dobar rezultat mislim pobjedu".

Situacija s igračkim kadrom?

"Imamo određenih problema, prije svega to mislim na Hrvoja Barišića koji do daljnjeg neće biti tu zbog povrede. Ostali su spremni. Težak zadatak zaista, ali na muci se poznaju junaci i vidjet ćemo sutra sve".

Promjene u sastavu u odnosu na meč na Koševu?

Oglasi

"Bit će ih sigurno. Imamo tu još određenih dvojbi, jednu ili dvije. Sa sigurnošću možemo reći da će od prve minute zaigrati Radić, a za ostalo ćemo vidjeti danas tokom treninga", zaključio je trener Zrinjskog.

Pored njega na press konferenciji bio je i Dario Čanađija.

"Od početka su mi rekli da je glavni cilj plasirati se u neko grupno natjecanje u Evropi i ostvarili smo ga. Posvetili smo se maksimalno i sada možemo uživati u tome. Kući mi nikome ne priznamo da je bolji, trebamo iskoristiti publiku i teren i pokušati napraviti što bolji rezultat".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Odradili smo analizu kao i pred svaki meč. To je dobra ekipa, jaka na lopti i brza, ali sigurno da imaju i oni svoje mane i propuste koje mi trebamo pokušati iskoristiti".

Podsjećamo, utakmica između Zrinjskog i AZ Alkmaara igra se sutra s početkom u 18:45 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HBSC
Netko igra u Europi,a netko se pati sa Slogom
0 2
plemic
zar si ti još uvijek trener?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti