Navijači AZ Alkmaara napadnuti na ulicama Mostara
FOTO: EPA

U noći sa srijede na četvrtak

Navijači AZ Alkmaara napadnuti na ulicama Mostara

Haris Zilić

U Mostaru se večeras igra utakmica prvog kola grupne gaze Konferencijske lige, a u grupi E prvaci Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog ugostit će nizozemski AZ Alkmaar, susret počinje u 18:45.

Historijski je ovo dan za bh. fudbal jer po prvi put jedan naš klub nastupa u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Međutim, ova utakmica imala je i lošu uvertiru na ulicama Mostara.

U noći sa srijede na četvrtak napadnuta je grupa navijača AZ Alkmaar od strane nepoznatih osoba. Napad se desio oko 20 minuta iza ponoći.

"U PS Mostar Centar je prijavljeno da je u ul. Onešćukova, kod UO Oscar, od strane desetak maskiranih osoba napadnuta skupina od osam osoba. Na lice mjesta poslane su patrole policije, te je utvrđeno da je skupina navijača AZ Alkmar fizički napadnuta od strane NN osoba, te da isti nemaju nikakvih ozljeda. Navijači AZ Alkmara otpraćeni su do mjesta boravka. Poduzete sve potrebne mjere", stoji u saopštenju MUP-a HNK-a u redovnom dnevnom izvještaju.

Oglasi

Ovo su svakako scene koje ne želimo gledati bilo gdje kada su u pitanju sprotske manifestacije.

Tim iz Nizozemske ulazi u ovaj duel kao favorit, ali vjerujemo da se fudbaleri Zrinjskog neće predati i da su puni motiva pred prvi susret u grupnoj fazi.

Pored Zrinjskog i AZ Alkmaara u grupi E su još ekipe Legije i Aston Ville, a oni svoj prvi meč igraju večeras u Varšavi, također sa početkom u 18:45.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AZ dolazi u odličnoj formi u Mostar što se to baš i ne može reći za Zrinjski nakon dva poraza u prethodnim mečevima u prvenstvu.

Duel u Mostaru između Zrinjskog i AZ Alkmaara sudit će Don Robertson iz Škotske. Asistirati će mu David Roome i Ross Macleod, a četvrti sudije je Grant Irvine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Paćenici pijačarski,šta je nisu vam marku dali kad ste pitali pa onda na njih?! Klošari RAspali
0 3
plemic
to su oni iz šantić-parka. vade se za degenek od željinovaca.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti