Određene sudije za historijsku utakmicu Zrinjskog u Evropi!

Poznato ko dijeli pravdu

Određene sudije za historijsku utakmicu Zrinjskog u Evropi!

Esmer Oštraković

Nakon što su ispisali historiju fudbala u Bosni i Hercegovini plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige, došlo je vrijeme da igrači Zrinjskog osjete "slast" onoga što su ispisali.

Naime, njih u četvrtak čeka prva utakmica u okviru grupne faze Konferencijske lige, a u Mostar stiže AZ Alkmaar.

Konačno je poznato i ime sudije koji će dijeliti pravdu na utakmici koja će biti odigrana u Mostaru.

Radi se o sudiji iz Škotske, a njegovo ime je Don Robertson.

Asistirati će mu David Roome i Ross Macleod, a četvrti sudije je Grant Irvine.

Oglasi

Roberson nikada nije sudio utakmice u okviru Lige prvaka, kao ni Evropske lige, a tek jednom dijelio je pravdu u okviru Konferencijske lige.

On je 2021. godine sudio utakmicu grupne faze Konferencijske lige između Randersa i Cluja koju je domaći tim dobio sa 2:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na toj utakmici Robertson je pokazao tri žuta kartona.

Sigurno je da će se sudija iz Škotske potruditi da se pokaže u što boljem svjetlu kako bi napredovao i u budućnosti sudio u Evropskoj ligi i Ligi prvaka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi