Historijski dan za bh. fudbal: Zrinjski igra prvu utakmicu grupne faze evropskog takmičenja

U Mostar stiže AZ Alkmaar u prvom kolu Konferencijske lige

Historijski dan za bh. fudbal: Zrinjski igra prvu utakmicu grupne faze evropskog takmičenja

Haris Zilić

Još jedan historijski je dan danas za bh. fudbal možemo slobodno reći. Po prvi put od nezavisnosti naše države jedan bh. klub igra utakmicu grupne faze evrospkog takmičenja.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog večeras od 18:45 igraju meč prvog kola grupe E Konferencijske lige.

Zrinjski je u prvom kolu domaćin nizozemskom AZ Alkmaaru koji je prošle sezone stigao do polufinala Konferencijske lige.

Velika je stvar za Zrinjski i bh. kluib činjenica da će ove sezone imati šest utakmica u grupnoj fazi, a AZ je prva prilika za novo dokazivanje.

Tim iz Nizozemske ulazi u ovaj duel kao favorit, ali vjerujemo da se fudbaleri Zrinjskog neće predati i da su puni motiva pred prvi susret u grupnoj fazi.

Oglasi

Pored Zrinjskog i AZ Alkmaara u grupi E su još ekipe Legije i Aston Ville, a oni svoj prvi meč igraju večeras u Varšavi, također sa početkom u 18:45.

"Ono što je do prije šest ili sedam mjeseci bio samo san postalo je stvarnost. To smo htjeli i željeli i to sada imamo. Drago nam je zbog nas, da ne zvuči bahato i pretenciozno, što smo doveli Evropu u Mostar i u BiH", rekao je Rendulić na početku jučerašnje press konferencije i nastavio.

"Grupa sama po sebi je izuzetno teška. AZ Alkmaar je ekipa koja je na čelu nizozemske tabele, ove sezone još nisu izgubili utakmicu. Ekipa koja je puna kvalitete, puna jako dobrih pojedinaca i ekipa koja se ne mijenja previše. U takvoj ligi u kakvoj su oni, ako si prvi i imaš četiri pobjede jasno je o kakvoj ekipi se radi. Mi igramo kući i naše ambicije su poznate uvijek i protiv svakog, a to je da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i to je sigurno i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu".

Interes za susret u Mostaru je ogroman tako da će i tribine biti sigurno lijepo ispunjene.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AZ dolazi u odličnoj formi u Mostar što se to baš i ne može reći za Zrinjski nakon dva poraza u prethodnim mečevima u prvenstvu.

Duel u Mostaru između Zrinjskog i AZ Alkmaara sudit će Don Robertson iz Škotske. Asistirati će mu David Roome i Ross Macleod, a četvrti sudije je Grant Irvine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Idemo do prvih povijesnih bodova,znamo da su svi nasi sunarodnjaci,pogotovo komentatori ovoga portala uz nas :). Ajmo Zrinja !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije