Poznati sastavi

Historijska noć bh. fudbala u Mostaru - Zrinjski napada AZ Alkmaar

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski večeras u Mostaru igra meč za historiju bh. fudbala. Prvi su tim iz Bosne i Hercegovine koji će odigrati jedan meč grupne faze evropskog takmičenja, a protivnik Plemića u 1. kolu Konferencijske lige je nizozemski AZ Alkmaar.

HŠK Zrinjski dočekuje AZ Alkmaar u historijskoj utakmici za fudbal u Bosni i Hercegovini.

Plemići su prvi tim iz naše zemlje koji igraju grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, a trener šampiona Bosne i Hercegovine Krunoslav Rendulić odabrao je početnih 11 za ovaj meč.

Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Ivančić, Balić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Tičinović.

S druge strane trener nizozemskog kluba Pascal Jansen odabrao je ove fudbalere:

Ryan, Sugawara, Moller Wolfe, Bazoer, Penetra, Clasie, De Wit, Mijnans, Van Brederode, Lahdo, Pavlidis.

Sudija ovog meča je Donald Robertson iz Škotske, a pomoćnici su njegovi sunarodnjaci David Roome i Ross Macleod. Četvrti sudija je također Škot, Grant Irvine.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U VAR sobi je poznati engleski sudija Chris Kavanagh, a pomoćnik mu je Thomas Bramall.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.