U Mostaru prolom oblaka, navijači Zrinjskog ne mogu s kišobranima na stadion, klub se oglasio

Našli su rješenje

U Mostaru prolom oblaka, navijači Zrinjskog ne mogu s kišobranima na stadion, klub se oglasio

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju u Mostaru protiv AZ Alkmaara utakmicu prvog kola grupne faze Konferencijske lige. Do početka meča ostalo je još nekoliko sati, a iz redova prvaka Bosne i Hercegovine imali su posebnu poruku za navijače koji planiraju doći na stadion.

Zrinjski će večeras ispisati stranice historije bosanskohercegovačkog fudbala jer je prvi klub iz naše zemlje koji će nastupiti u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Za meč Zrinjskog i AZ-a u Mostaru sve je spremno, a očekuje se da će bh. prvak imati veliku podršku navijača s tribina.

Utakmica u Mostaru počinje u 18:45 sati, a svi se nadaju da će vremenski uslovi biti dobri u toku meča i da neće biti kiše koja trenutno pada u ovom gradu "kao iz kabla".

Zbog toga su se i Zrinjskog oglasili nekoliko sati pred početak utakmice kako bi saopštili navijačima da uzalud ne nose kišobrane na stadion jer ih neće moći unijeti, ali u slučaju da bude kiše klub je pronašao drugo rješenje.

Oglasi

"Utakmica 1. kola UEFA Konferencijske lige HŠK Zrinjski – AZ Alkmaar na programu je danas u 18.45 sati. Ulazi za gledatelje bit će otvoreni dva sata prije početka ogleda, zbog čega molimo navijače da svoj dolazak na utakmicu planiraju ranije".

"Iako se nadamo da će naša prva utakmica u grupnoj fazi proći bez kiše, HŠK Zrinjski je u suradnji s generalnim sponzorom osigurao 5.000 kabanica koje će se od 16.45 dijeliti ispred sjevernog ulaza na stadion s obzirom na to da unošenje kišobrana neće biti dozvoljeno", saopštili su iz mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također, imali su jasnu poruku za navijače koje su upozorili na UEFA-ina rigorozna pravila.

"Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak #MostarskiEuropski Zrinjski!", navodi se u saopštenju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
No van kers abaut njih
2 0
Zaccheroni
Eto valjat ce vam kabanice poslije evropske utakmice za hercegovackih njiva,kiša pada bit ce raštike
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi