"Ja sam iz Srbije, ali drago mi je što će ekipa s ovakvim navijačima predstavljati BiH u Evropi"

Junak LASK-a za SportSport.ba

"Ja sam iz Srbije, ali drago mi je što će ekipa s ovakvim navijačima predstavljati BiH u Evropi"

Midhat Šljivak

Branko Jovičić je krivac što HŠK Zrinjski neće igrati grupnu fazu Evropske lige i što će bh. prvak morati u Konferencijsku ligu. Srpski fudbaler je postigao gol za konačnih 1:1, a nakon meča je bio impresioniran onim što je vidio u Mostaru.

Gol Branka Jovičića iz 52. minute presudio je HŠK Zrinjski u duelu s austrijskim LASK-om. Gosti na kraju slave prolazak u grupnu fazu Evropske lige, a bh. prvak ide u Konferencijsku ligu.

Srpski fudbaler je za SportSport.ba nakon utakmice komentarisao dešavanja na terenu stadiona Pod Bijelim brijegom.

"Prošlu godinu smo učinili sve da dođemo do ovog uspjeha. Jedan klub kao LASK treba da pokaže svoje svjetlo u Evropi", rekao je Jovičić koji je impresioniran publikom u Mostaru.

"Ja sam iz Srbije, ali drago mi je da će jedna ovakva ekipa s ovakvim navijačima predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Evropi. Ovo šalje lijepu sliku u Evropu. Mi čekamo taj žrijeb i da predstavimo LASK u najboljem svjetlu".

Oglasi

O Plemićima je ovaj fudbaler pun hvale. Ističe da je to veoma dobra ekipa.

"Sjajna ekipa. Pokazali su zavidan kvalitet igre, pratio sam ih u prethodnim utakmicama, kao da sam znao da ćemo igrati protiv njih. Pokazali su lijep, ofanzivan fudbal. Ovaj gol je danas odlučio, ali sigurno će Zrinjski biti konkurentan rival u Evropi."

"Drago mi je kad svaka ekipa s Balkana predstavlja svoju državu. Žao mi je Dinama, žao mi je Partizana iako sam zvezdaš", poruka je Jovičića.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj 30-godišnjak je u profesionalnoj karijeri prije LASK-a igrao za čačanski Borac, ruske ekipe Amkar Perm i Ural, te beogradsku Crvenu zvezdu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Šta bi tek rekao da je gostovao na Koševu ili Grbavici ..!! U svakom slucaju iskrene cestitke Zrinjskom.
2 5
SamoZrinjski
Čovjek obišao Europu uzduž i poprijeko, ne skida oči s Ultrasa,zabezeknut. To je snaga Zrinjskog.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije