Takav bezobrazluk se ne pamti

Džeko, Tadić i Livaković neće biti ponosni, svijet se zgrozio zbog videa navijača Fenerbahčea

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su na svom terenu deklasirali Bašakšehir sa 4:0 u meču trećeg kola turske Superlige. Međutim, glavna tema nakon utakmice su navijači domaćeg tima zbog bezobrazne i sramotne provokacije ka protivničkim fanovima koju vjerovali ili ne na fudbalskim stadionima ranije nismo viđali.

Fener je bez previše problema uspio da dođe do pobjede protiv gradskog rivala i nastavi sa sjajnim igrama, te se vrati na prvo mjesto tabele Superlige ispred Galatasarayja.

Domaći su slavili sa 4:0, a u odličnom meču dva gola je postigao Szymanski, dok se u listu strijelaca upisao i Djiku, te je jedan od pogodaka upisan kao autogol Duartea iako su mnogi u prvi mah pomislili da je Džeko strijelac.

Međutim, glavna tema nakon sinoćnje utakmice su navijači Fenera koji su bili smješteni pored dijele tribine gdje su pristalice Bašakšehira.

U fudbalu smo se nagledali raznih provokacija jednih navijača ka drugima, no ono što su sinoć izveli pojedini navijači Fenerbahčea zgrozilo je fudbalski svijet.

Oni su kod rezultata 4:0 za Fener imitirali spolni odnos aludirajući da je Bašakšehir ženski spolni organ, a jedan od navijača domaćeg tima "glumio" je da je muški spolni igrač.

Jedan od navijača turskog velikana snimao je tu scenu zbog koje su i policajci pored njih zanijemili, a kada se video pojavio na društvenim mrežama niko nije mogao da vjeruje koliko daleko idu navijači Fenera i kakve sramotne scene rade na tribini.

Mnogi su u komentarima osudili navijače Fenerbahčea zbog takvog poteza i poručili im da su pretjerali, te da "čin" koji su izveli uopšte nije smiješan niti se takve scene trebaju dešavati na fudbalskim stadionima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navijači Bašakšehira pokušali su da ignorišu ono što rade protivnički fanovi, te nisu dozvolili da ih isprovociraju na takav gnusan način.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.