Turci mole Boga da se nikome ne desi ono što se večeras desilo Livakoviću

U sarkastičnom tonu

Turci mole Boga da se nikome ne desi ono što se večeras desilo Livakoviću

Admin Čaušević

Dominik Livaković je ovog ljeta prešao iz Dinama u Fenerbahce, a Hrvat je već počeo da svojim izdanjima kupuje strastvene i veoma srčane navijače turskog velikana. 

Zaostali meč protiv Bašakšehira Fenerbahce je rutinski riješio u svoju korist. Na Sukru Sarcoglu stadionu bilo je 4:0 za popularne Kanarnice.

Tako je Livaković drugi uzastopni ligaški meč uspio sačuvati svoju mrežu, a nakon utakmice pojavila se zanimljiva fotografija.

Naime, sjajni Hrvat je u malom gradskom derbiju bio totalno nezaposlen pošto Bašakšehir nije uputio niti jedan šut.

Vrlo često se dešavalo da Livaković ostane sam u svom kaznenom prostoru i iz daljine posmatra akciju na terenu.

Oglasi

Među navijačima Fenerbahcea fotografija Hrvata kako stoji sam na vrh šesnaesterca postala je viralna, a u sarkastičnom tonu odličnom golmanu su poželji samo jedno.

"Ne daj Bože da bilo ko doživi Livakovićevu samoću...", komentar je navijača Fenerbahcea na "usamljenog" golmana.

Fotografi iza gola su u nekoliko navrata uhvatili Livakovića kako burno proslavlja pogotke što je pokazatelj koliko mu je stalo do uspjeha.

I poslije utakmice je bilo veoma veselo među igračima Fenera, a dalo se naslutiti kako se Livaković još uvijek privikava na turski način proslava.

Tokom ljetnog prijelaznog roka Livakovića su željeli brojni evropski klubovi. Najuporniji je bio Fenerbahce koji ga je doveo u svoje redove za 6.65 miliona eura.

Cilj Fenera je osvajanje titule prvaka nakon deset godina. Sa sada im odlično ide pošto su maksimalni sa šest pobjeda u isto toliko mečeva u turskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi