Cijeli svijet je gledao poniženje poznatog napadača - On se samo nasmijao i otišao u svlačionicu

Nevjerovatne scene u Turskoj

Cijeli svijet je gledao poniženje poznatog napadača - On se samo nasmijao i otišao u svlačionicu

Midhat Šljivak

Svijet fudbala je početkom sezone 2018/2019 upoznao poljskog napadača Krzysztofa Piateka. On je eksplodirao u dresu Genoe i zabio je 19 golova u 21 utakmici, te je uslijedio veliki transfer u AC Milan. Karijera mu je potom počela padati, trenutno je član turskog Bašakšehira u kojem je jučer doživio najveće poniženje karijere.

Krzysztof Piatek stigao je ovog ljeta kao veliko pojačanje u ekipu Bašakšehirspora. Ipak, nakon poniženja koje je doživio jučer na meču protiv Fenerbaheča, teško da će još dugo biti član ovog kluba.

Trener Čagdaš Atan poprilično je ponizio 28-godišnjeg napadača. Kako mu je ekipa gubila s 3:0 nakon 20 minuta igre, Atan se odlučio već nakon pola sata igre napraviti dvostruku izmjenu.

Pelkas i Piatek su mjesto prepustili Kenyju i Figuieredu i nijednom od njih nije bilo drago što je trener donio takvu odluku, a izraz lica poljskog napadača sve je rekao.

Piatek je s ironičnim osmijehom na licu napustio igru. Za razliki od Pelkasa koji je sjeo na klupu, poljski fudbaler je otišao u svlačionicu i za njega je ovo definitivno ogromno poniženje.

Oglasi

Ovaj napadač odigrao je ove sezone ukupno šest utakmica za Bašakšehir. Nema apsolutnon nikakvog učinka i nije ni čudo što je Atanu 'pukao film' nakon 30 minuta meča protiv Fenerbahčea u kojem je njegov tim na kraju poražen s 4:0.

Karijera poljskog fudblara je u velikom padu. On je nakon čudesne polusezone u Genoi smatran nasljednikom Roberta Lewandowskog, no uslijedio je ogroman i bolan pad.

Sve je počelo transferom u AC Milan u januaru 2019. godine. Ništa nije pokazao na San Siru, kao ni u Herthi, Fiorentini i Salernitani, gdje je nakon toga igrao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako je krenulu Piatek se neće dugo zadržati ni u Turskoj. Turci ne trpe previše promašene investicije i brzo im dođe kraj. Primjera je mnogo u prošlosti i i vidjet ćemo šta će se desiti s poniženim Poljakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti