Pobuna Modrića i Kroosa u Realu, Nijemac brutalno ponizio i Luku

Midhat Šljivak

Luka Modrić i Toni Kroos nemaju namjeru imati uloge rezervi mlađim kolegama u Real Madridu i uznemireni su zbog brojnih komentara o njihovim godinama.

Legende Real Madrida Luka Modrić i Toni Kroos nemaju namjeru u ostatku sezone gledati u leđa mladim kolegama koji kod Carla Ancelottija imaju prednost.

Kako navodi španski novinar Mario Cortegana iskusni veznjaci nisu previše sretni zbog komentara o njihovim godinama i smatraju da su još uvijek dovoljno dobri da budu starteri.

"Toni Kroos i Luka Modrić nisu sretni s novim ulogama u timu. Obojica su uvjereni da su još uvijek dovoljno dobri da budu starteri u Real Madridu. Obojica su uznemireni o stalnim komentarima o njihovim godinama", istakao je Cortegana.

Potom je dodao i da Kroos ne želi da ga se uopšte spominje u istoj rečenici s 38-godišnjim Modrićem jer je on ipak pet godina mlađi.

"Kroos smatra da je čudno da se on i Modrić uvijek spominju zajedno u svakoj kritici. Smatra da za to nema potrebe jer su usprkos odličnom odnosu dva različita igra i različitih godina", govori Cortegana.

Ni u Real Madridu sigurno neće biti sretni pobunom iskusnog dvojca. Florentino Perez je navodno taj koji traži od Carla Ancelottija da igraju mlađi i Kroosa i Modrića smatra kao savjetnike mladim snagama.

Ancelottiju je sigurno najteže. On nastoji svima udovoljiti, pa su zbog toga u Realu rotacije veoma česte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je ove sezone nastupio u sedam utakmica i nema značajnog učinka, te je dobio brojne kritike od navijača kraljevskog kluba.

Toni Kroos je s druge strane odigrao osam utakmica i ima gol i asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.