Teške optužbe na račun Reala: "Ono što rade je neprihvatljivo, direktno utiču na takmičenje"

Iz Atletica digli glas

Teške optužbe na račun Reala: "Ono što rade je neprihvatljivo, direktno utiču na takmičenje"

Edmir Škorić

Nedavno su fudbaleri Atletico Madrida i Real Madrida odmjerili snage u jednom od najvećih svjetskih derbija, a domaći tim je na Wanda Metropolitano stadionu slavio sa 3:1.

Real Madrid je jedini ligaški poraz doživio na gostovanju kod gradskog rivala. Meč odigran u nedjelju u potpunosti je pripao Jorgandžijama, dok je Real izgledao neprepoznatljivo i nije bio na svom nivou.

Na kraju utakmice je prikazana sva nemoć Kraljeva kada je Jude Bellingham žestokim startom udario po nozi protivničkog igrača, ali je dobio samo žuti karton, mada bi u većini slučajeva sudije u takvim situacijama pokazale direktan crveni karton.

Trener Atletica smatra da je Bellingham morao biti isključen zbog starta nad Angelom Correom, zbog čega će Argentinac neko vrijeme pauzirati.

Nakon derbija Real Madrid je na svojoj zvaničnoj klupskoj televiziji napao sudije, a oglasio se i direktor Atletica Miguel Angel Gil Marin, optužujući upravu Reala da stvara toksičnu atmosferu koja direktno utiče na ishod takmičenja.

Oglasi

"Real Madrid stvara nepodnošljiv pritisak na sudije i time stvara toksičnu atmosferu. Mogli bismo se smijati njihovim optužbama na račun sudija da nisu tako direktno uticali na razvoj cijelog prvenstva", rekao je Gil Marin, dodajući:

"Real Madrid TV je televizija fanatika. Tamo znaju da moraju govoriti takve gluposti, jer bi u suprotnom odmah izgubili posao".

Optužbe u španskoj La Ligi su sasvim normalna stvar, a najviše su u centru pažnje upravo Real Madrid i Barcelona.

Sudije ponekad rade u korist tih timova, što izaziva frustraciju kod ostalih timova, zbog čega iz Atletica imaju posebne motive kada se susreću sa velikim rivalima.

Dueli Atletica i Reala su kao i uvijek popraćeni visokim tenzijama i nije izostajalo optužbi na račun sudija i protivničkih timova, ali sve je to jednostavno dio španskog fudbala koji je prepun kontroverzi, a ipak iz godine u godinu sve praćeniji i uzbudljiviji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga je trenutno zaista interesantna, budući da se na vrhu tabele nalazi Girona, mala ekipa iz Katalonije, koja je uz Barcelonu za sada jedina bez poraza. Upravo će Real Madrid gostovati Gironi u subotu i to će biti duel prvog i drugog na tabeli.

Naravno, ne isključuje se mogućnost novih kontroverzi i nema sumnje da će barem jedan od ligaških timova nakon vikenda imati šta da kaže na račun sudija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Možete se samo sageti najvećem timu na planeti. Nek vam pomognu dojiti i braća sirotanovići iz lopovske katalunje...
2 2
user1620593935
Citava planeta zna da se Real gura. Smece od kluba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi