Tajna čuvana godinama izašla na vidjelo: Kroos iznenađujućim izjavama otkrio Benzemino pravo lice

Francuz napustio Real Madrid nakon 14 godina

Tajna čuvana godinama izašla na vidjelo: Kroos iznenađujućim izjavama otkrio Benzemino pravo lice

Admin Čaušević

Jedna era je završena. Karim Benzema je na pustio Real Madrid nakon decenije i pol i očekuju ga novi izazovi u Al Ittihada. U međuvremenu stigla je iznenađujuća izjava Tonija Kroosa o svo dugogodišnjem saigraču.

Praktično nema tog fudbalera Reala koji posljednjih dana nije komentarisao odlazak Benzeme u Saudijsku Arabiju gdje ga čeka zarada od nekoliko stotina miliona eura u periodu od tri godine.

Kroos je kazao da mu je bilo zadovoljstvo igrati sa Benzemom, ali je mnoge iznenadio izjavom da uopšte nije razgovarao sa 35-godišnjim Francuzem.

"Prihvatiti ili ne, mnogo okolnosti koje su utjecale na takvu odluku. Benzema je došao u Real kada je imao 20 godina. Za sve što je donio klubu, važen golove koje je postigao i što je otvario prošle godine je bio šlag na tortu.

"Malo je napadača u posljednjih 15 godina koji su mogli čuvati loptu kao on i nije samo zabijao golove. Bilo je zadovoljstvo igrati s njim."

Oglasi

"Svi smo mislili da će završiti karijeru u Realu. Sve se desilo brzo i njemu je bilo važno da se pozdravi od Bernabeua. U suštini, bilo je prekratko vremena. Sigurno bi organizacija oproštaja bila drugačija."

"Malo je ljudi znalo za transfer i mnogi su saznali putem klupskog saopštenja. Nije bilo govora ili bilo čega. Ja lično nisam ni razgovarao s njim jer je u suštini njegova odluka."

"Ako hoće nekom da kaže nešto, onda će to i reći, ako neće onda neće. Bilo je zvanično ujutro i onda smo se oprostili nakon utakmice."

Francuz je u prošlosti imao problema sa saigračima u svlačionici, posebno u reprezentaciji Francuske, naučio je da nikom ne treba vjerovati i vjerovatno je iz tog razloga sve čuvao u sebi.

Najpoznatiji je svakako njegov skandal vezan za ucjenjivanje Mathieua Valbuene sa eksplicitnim snimcima od prije desetak godina i tada je Benzema naučio da ništa ne dijeli sa svlačionicom zbog čega se i malo zna o njegovom privatnom životu.

Ipak, s obzirom da je kapiten i lider ekipe bilo je za očekivati da najiskusnijim u svlačionici Reala saopšti svoju odluku, međutim ostao je zakopčan do grla sve do zvanične Realove objave o odlasku.

Za razliku od Benzeme, Kroos je odlučio da ostane još jednu sezonu u Realu i ugovor će mu važiti do ljeta 2024. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
*****čina i kriminalac, ucjenjivao suigrača i očekivao da mu se netko povjeri,
2 2
Amansio
Ova izjava važi da nije razgovaro sa Benzemom o odlasku iz reala, a ne da nikako nisu razgovarali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi