Prevaranti Modrić i Alaba su osmislili do sad neviđeno izvođenje kornera: Ovo je sve osim pravilno!

Protiv pravila fudbalske igre

Prevaranti Modrić i Alaba su osmislili do sad neviđeno izvođenje kornera: Ovo je sve osim pravilno!

Admin Čaušević

Norveški sudija Eskas Espen kao i njegovi pomoćnici je nasjeo na prevaru igrača Real Madrida koju su osmislili Luka Modrić i David Alaba, bilo je to u utakmici 1. kola Lige prvaka.

Real Madrid je teškom mukom došao do pobjede nad Uniono Berlinom. U posljednjim minutama zabio je Jude Bellingham, ali se mora priznati da je pobjeda zaslužena s obzirom na dominaciju tokom cijelog meča.

Na susrtu protiv debitanta u Ligi prvaka "stari vukovi" Luka Modrić i David Alaba su prevarili sve do sada neviđenim načinom izvođenja kornera.

Hrvat i Austrijanac su bili istoremeno kod korner zastavice, veznjak se pripremao za ubačaj, a defanzivac je stajao blizu gol-aut linije.

Prvi put takva scena je viđena u osmoj minuti i poslužila je za ispitivanje terena. Sve je bilo po propisima. Modrić je ubacio, a odbrana njemačkog tima loptu očistila. Scenu pogledajte ovdje.

Oglasi

Na prevaru se čekalo 20-ak minuta. Modrić je samo tapnuo loptu, Alaba je primio i odigrao povratni pas Hrvatu koji je ubacio u kazneni prostor.

Kao što je poznato prilikom izvođenja kornera ne primjenjuje se pravilo ofsajda, međutim sudija Eskas je napravio ogroman propust. Scenu pogledajte ovdje.

Naime, kako se prilikom izvođenja kornera Alaba nalazio van terena norveški arbitar je automatski morao prekinuti igru i loptu dodijeliti Union Berlinu.

Razlog je taj što igrač koji je bio van terena nema dozvolu da uđe u teren bez odobrenja glavnog sudije. I to je ono što se zamjera Eskasu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom da je Alaba u igru ušao bez dozvole, a zatim imao dodir s loptom Norvežanin bi u tom slučaju austrijskog beka morao opomenuti i sa žutim kartonom.

Fudbal ima niz pravila koja su rijetko poznata, a jedno od njih su prekršili Modrić i Alaba. Da li će im ponovo sve poći za nogom vidjet ćemo u narednim mečevima Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahaha Čuj prevaranti?! Samo su jedni pravi prevaranti. Poznati još pod imenom katalonska sirotinja.
1 4
Ecosport
Sudijska vnago i vnago od Uefe godinama već pomažu madridu, to je svima jasno. U Uefi imaju status ko kod nas Borac u doba Gice.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije