Moral mu je na najnižem nivou

Napoli je ponovo pobijedio, ali ono što radi Victor Osimhen boli sve navijače ovog kluba

Eldar Ganibegović

U okviru 7. kola italijanske Serije A Napoli je stigao do četvrte pobjede u sezoni i to na gostovanju kod Leccea (0:4). Zbog pobjede su sigurno sretni na jugu Italije, ali tuguju zbog ponašanja Victora Osimhena koje je potpuno opravdano.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici bio je i gol prvaka Italije i to u 16. minuti. Zielinski je ubacio iz slobodnjaka, a Ostigard pogodio za 0:1.

Mogao je Lecce do izjednačenja kada gostujući golman u 25. minuti brani udarac Krstovića, da bi šest minuta kasnije Pongračić zapucao preko gola jednu dobru šansu.

Imao je Napoli sjajnu šansu u 40. minuti kada je Simeone šutirao pored gola i pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor, a upravo je na startu drugog dijela Simeonea zamijenio Osimhen.

Nije Nigerijcu trebalo mnogo vremena da postigne gol. Igrala se 51. minuta kada je Kvaratskhelia ubacio loptu, a Osimhen glavom pogodio za 0:2.

Ipak, ono što sigurno može boljeti navijače Napolija je to što Osimhen više ni ne slavi golove u dresu prvaka Italije. Jednostavno, odradi svoj posao i bez ikakvih emocija krene ka centru. Kako je to izgledalo pogledajte klikom OVDJE.

Na0:3 povisio je Gaetano u 88. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Zielinskog, asistenta kod prvog pogotka. Konačnih 0:4 postavljeno je u 4. minuti nadoknade kada je iz penala pogodio Politano, no vratimo se Osimhenu. 

Ponašanje razočaranog Osimhena je potpuno opravdano, s obzirom na to da ga je Napoli javno ismijavao na društvenoj mreži TikTok.

Kasnije je klub s juga Italije uputio javno izvinjenje nigerijskom napadaču, ali očito uzalud. Razočaranje je preveliko i sve su prilike da će čim prije napustiti klub.

Inače, nakon ove utakmice Napoli je treći s 14 bodova, bodom više od Juventusa i s po bodom manje od Intera i Milana, ali i utakmicom više od ta tri kluba.

Lecceu je ovo bio drugi (vezani) poraz u sezoni i sada je na sedmom mjestu s 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 7. kolo:

Lecce - Napoli 0:4 (Ostigard 16', Osimhen 51', Gaetano 88', Politano 90+4 (P))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.