U Napoliju raspad sistema: Osimhen stigao u hotel, ali odbija da pruži ruku saigračima

Situacija se pogoršala

U Napoliju raspad sistema: Osimhen stigao u hotel, ali odbija da pruži ruku saigračima

Edmir Škorić

Victor Osimhen trenutno nije u dobrim odnosima sa saigračima u Napoliju i sa samim klubom, što je pokazao dolaskom na stadion prije utakmice s Udineseom.

Napoli večeras dočekuje Udinese u šestom kolu italijanske Serije A, a u timu iz Napulja trenutno vlada napeta atmosfera. Iako je sve savršeno izgledalo nakon što je osvojena titula nakon 30 godina čekanja, nova sezona za sada ne ide najbolje.

Tim pod vodstvom Rudija Garcije dosta loše stoji na tabeli, igra daleko slabije nego prošle sezone, a uz to je izbila svađa između kluba i prvog strijelca Victora Osimhena.

Za one koji to možda ne znaju, na zvaničnom TikTok profilu Napolija pojavio se video u kojem je Osimhen ismijavan, a potom je, doduše prekasno, obrisan.

Osimhen je tražio da izvede penal u prošlom kolu u Bologni, te ga je promašio, zbog čega je sada ismijavan. Reprezentativcu Nigerije nije to sve dobro sjelo, pa je obrisao sa Instagrama sve fotografije u dresu Napolija.

Oglasi

Osimhen je odlučio uz pomoć svog agenta pokrenuti tužbu protiv Napolija, a predsjedniku Aureliju De Laurentiisu više nije tako drago, naročito ne otkako je počeo da odbija da potpiše novi ugovor.

Njega su ljetos pokušavali dovesti Saudijci, a navodno je bio i na meti evropskih velikana poput Real Madrida, no De Laurentiis je odbijao da ga proda.

Nigerijac je stigao danas u timski hotel, no evidentno je da je odbio da pozdravi svoje saigrače poput Demmea i Zielinskogl, dok se jedino rukovao sa tim menadžerom Santorom.

Osim toga, u utorak se pojavila vijest da tužiteljstvo u Rimu istražuje De Laurentiisa zbog finansijskih malverzacija u Osimhenovom transferu iz Lillea koji je realizovan prije tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da se vidi hoće li trenutni problemi ostaviti traga i na večerašnjoj utakmici protiv Udinesea i hoće li Osimhen unatoč svemu biti starter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti