Neviđena glupost italijanskog kluba: Zbog snimka od 3 sekunde Osimhen je "odjavio" Napoli!

Agent je bio žestok

Neviđena glupost italijanskog kluba: Zbog snimka od 3 sekunde Osimhen je "odjavio" Napoli!

Admin Čaušević

Nakon što je osvojio treći Scudetto poslije 30 godina čekanja, Napoli ove sezone živi u stalnoj vatri. Čudne odluke na transfer pijaci, dileme s Rudijem Garciom, loši rezultati, slava forma Khivche Kvaratskhelije, a sada i bomba koja je eksplodirala oko Victora Osimhena, najveće zvijezde ekipe i klupskog TikTok računa.

"Ono što se danas objavilo na službenom profilu Napolija na platformi TikTok nije prihvatljivo. Prvo je javno objavljen video ismijavanja Vctora, a zatim je, iako kasno, izbrisan."

"Ozbiljan incideent koji nanosi vrlo ozbiljnu štetu igraču i dodatno pojačava loš tretman koji fudbaler trpi u posljednjem razdoblju između medijskih osuđivanja i lažnih vijesti."

"Zadržavamo pravo poduzimanja pravnih radnji i bilo kakve korisne inicijative kako bismo zaštitili Victora," poručio je Roberta Calende, agent sjajnog Nigerijca.

[related]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1706784057479118979[/related]

Razlog za ovakvu žestoku reakciju je kratki snimak na kojem vlastiti klub ismijava Osimhena zbog načina na koji je tražio da izvede penal kojeg je na kraju i promašio.

Oglasi

Navodno postoji i još jedan video kojeg je klub izbrisao u kojem se Osimhenova frizura uspoređuje s kokosom, ali se njegov agent ne poziva na isti jer autentičnost snimka nije potvrđena.

U međuvremenu na neki način i Osimhen je "odjavio" Napoli jer obrisao većinu fotografija u dresu Napolija što je zabrinulo sve navijače ovog kluba.

Sve ovo se desilon nakon Osimhenovog bijesa na Rudija Garciu jer ga je zamijenio kor rezultata 0:0. Rekao je u kameru da bi trebao igrati s dva napadača umjesto sistema 4-3-3. Nekoliko sati kasnije, napadač se izvinio.

Osimhen, inače, još nije produžio s Napolijem unatoč činjenici da je Aurelio De Laurentiis, kontroverzni vlasnik kluba, to dva puta javno obznanio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljetos su silno u svoje redove sjajnog napadača željeli dovesti Saudijci, ali su ponude veće od 100 miliona eura odbijene u nekoliko navrata.

Osim toga, u utorak se pojavila vijest daj tužiteljstvo u Rimu istražuje De Laurentiisa zbog finansijskih malverzacija u Osimhenovom transferu iz Lillea koji je realizovan prije tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi