Foto - EPA

Defanzivac uvjeren

Raphael Varane: "Ovaj tim Manchester Uniteda je dovoljno dobar da osvoji Ligu prvaka"

Midhat Šljivak

Defanzivac Manchester Uniteda Raphael Varane uvjeren je kako tim s Old Trafforda može osvojiti Ligu prvaka ove sezone. Smatra da Crveni đavoli imaju kvaliteta za to usprkos lošem ulasku u sezonu.

Manchester United loše je ušao u sezonu. Tim Erika ten Haga igra zaista slabo i mnogi su uvjereni da je ovo još jedna propala sezona.

Porazom je otvorena i Liga prvaka. Bayern je u Minhenu slavio s 4:3, a u drugom kolu će na Old Traffrod doći turski šampion Galatasaray.

Pred utakmicu Raphael Varane je govorio o kvalitetama Uniteda i uvjeren je kako je ekipa dovoljno dobra da osvoji Ligu prvaka.

"Ovaj tim Manchester Uniteda je dovoljno dobar da osvoji Ligu prvaka", smatra francuski defanzivac i dodaje:

"Ovo je takmičenje u kojima detalji odlučuju o osvajaču. Smatram da imamo dovoljan kvalitet u ekipi da osvojimo trofej. Moramo bolje realizovati šanse pred protivničkim golom. Nemamo najbolji start sezone, ali vjerujemo da se možemo nositi s najboljim timovima na svijetu."

Menadžer Erik ten Hag nije zabrinut zbog lošeg otvaranja sezone. On tvrdi da je sve proces za budućnost.

"Tim napreduje, ali moramo se prilagođavati. U fudbalu se sve veže za rezultate, ali mora se gledati i na izvedbu. Ako ona nije kako treba, ne pobjeđuješ. Oboje je jako bitno".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo se nositi s problemima. Nije prvi put da smo u ovakvoj situaciji. Ovo je duga borba i imat ćemo uspona i padova. Sada je sve do karaktera koji se mora pokazati. Dosta je pozitivnih stvari, no moramo napredovati", rekao je Ten Hag.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.