Francuz uvijek uz svoj bivši tim

Benzema je sinoć objavio fotografiju samo jednog igrača Reala uz jasnu poruku

Edmir Škorić

U spektakularnoj utakmici 2. kola grupne faze Lige prvaka Real Madrid je sinoć u Napulju slavio sa 3.2 protiiv aktuelnog prvaka Italije.

Real je slavio kod najvećeg konkurenta u grupi Napolija i napravio veliki korak ka nokaut fazi. Domaći tim je poveo golom Norvežanina Lea Ostgarda nakon greške golmana Kepe, a Real je preokrenio u prvom dijelu pogocima Viniciusa i Belinghama.

Zielinski iz penala u 54. minuti donosi domaćinu izjednačenje, a Federico Valverde pobjedu Madriđanima golčinom u 78. minuti, iako je kasnije prepisan autogolom golmanu Meretu.

U istoj grupi Braga je dobila Union Berlin na stadionu Herthe sa 3:2. Real ima šest bodova, Napoli i Braga po tri, dok je njemački tim kao debitant u Ligi prvaka i dalje bez bodova. U sljedećem kolu Napoli dočekuje Union Berlin, dok Real dočekuje Bragu.

A na društvenim mrežama sinoć se oglasio i legendarni napadač Real Madrida Karim Benzema, koji trenutno igra u Saudijskoj Arabiji za Al-Ittihad.

Iskusni francuski gogleter s velikom pažnjom prati dešavanja u evropskom fudbalu, a naročito Real Madrid, pa je i sinoć bodrio svoj bivši tim.

Benzema je uživao u novoj pobjedi Reala, no ipak izdvojio jednog od igrača. "Kao i uvijek" napisao je Benzema uz nekoliko vatromet smajlija postavivši fotografiju Vinicius Juniora.

Brazilac je podijelio ovu fotografiju na svom profilu i odgovorio sa: "Nedostaješ mi brate" uz bijelo srce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid i ove sezone "gura" dosta dobro unatoč tome što se Carlo Ancelotti često susreće sa brojnim problemima zbog izostanaka nekih važnih igrača. 

U La Ligi su nedavno upisali poraz od Atletica, ali osim toga - nema zamjerki na igru i rezultate Kraljeva. Na tabeli su vodeći sa 21 bodom, a tokom vikenda će odigrati meč sa Osasunom kod kuće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.