Čaroban meč na Maradoni: Bellingham izveo magiju, ali Valverdeov torpedo je priča večeri

Real pobijedio Napoli

Čaroban meč na Maradoni: Bellingham izveo magiju, ali Valverdeov torpedo je priča večeri

Admin Čaušević

Možda i najbolji meč dosadašnjeg dijela Lige prvaka na stadionu Diego Armando Maradona odigrali su Napoli i Real, a pobjedu su u meču sa pet golova odnijeli Kraljevi rezultatom 2:3.

Napoli je prvi stigao do vodstva. Domaćini su iskoristili grešku Kepe, a mrežu je glavom zatresao Ostigard za mali zemljotres pod Vezuvom.

Kraljevi su poslije toga preuzeli inicijativu i uspjeli su izjednačiti, Vinicus je iskoristio poklon italijanskog predstavnika na asistenciju Bellinghama te vratio stvari na početak. 

U 34. minuti uslijedio je fantastičan potez Bellinghama koji je u ovom trenutku možda i najbolj fudbaler na svijetu.

Nanizao je mladi Englez praktično cijelu odbranu Napolija te je zaista majstorski zabio i tako podsjetio na čuvenog Maradonu. Gol pogledajte ovdje.

Napoli je napravio pritisak na startu drugog dijela te stigao do izjednačenja poslije kontroverzno dosuđenog penala.

Oglasi

Lopta je Nacha pogodila prvo u nogu, a zatim u nogu, ali je sudija Turpin uz pomoć VAR-a pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Zielinski. 

Real do gola vrijednog pobjede stiže u 84. minuti kada je Valverde pokazao kakav top ima u svojoj nozi. 

Pogodio je Urugvajac prečku sa 20-ak metara, lopta se odbila od Mereta i završila u mreži za konačnih 2:3.

Ranije je u grupi C Braga poslije preokreta pobijedila Union Berlin sa 3:2 pa sada Real ima šest bodova, Napoli i Braga po tri, dok je Union Berlin bez bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do prvog trijumfa u sezoni stigao je i Inter koji je uspio pobijediti Benficu i to sa minimalnih 1:0. Odlučio je gol Thurama iz drugog dijela.

Stanje u grupi D je takvo da Inter i Real Sociedad imaju po četiri boda, Salzburgi tri, dok je Benfica iznenađujuće bez bodova. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Za causa i ostatak redakcije jako tuzan dan, kao i za fosila sa arenasport1 kojem je nezasluzena pobjeda Reala al zato izmisljen penal potpuno zasluzen hahahha Vamos Real
10 2
burazengija
Onakav penal da je sviran Realu, pa naslovi bi bili bombasticni... Ono ja ne znam u kojoj dimenziji predstavlja penal... Hala Madrid
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti