Ancelotti nakon utakmice protiv Napolija imao blizak susret sa sudijom: Glavna tema je bio penal
FOTO: EPA

Bio je i malo ljut

Ancelotti nakon utakmice protiv Napolija imao blizak susret sa sudijom: Glavna tema je bio penal

Haris Zilić

Real je preživio pakao juga i na Maradoni savladao Napoli rezultatom 3:2 nakon preokreta i veoma uzbudljive utakmice, koja je izazvala i dosta polemika oko suđenja.

Odmah po završetku meča održana je zvanična press konferencija, a prije dolaska na istu Carlo Ancelotti je imalo blizak susret sa sudijom Clemetnom Turpanom.

Trener Reala je priznao na press konferenciji da je francuskom sudiji objasnio kako se penali ne dosuđuju tako lagano kao što je dosuđen Napoliju u 54. minuti koji je Zielinski pretvorio u pogodak.

"Rekao sam mu da to nije penal, istina je da je ruka bila malo prekrivena, ali je klizila i generalno se ti penali ne dosuđuju", rekao je italijanski sturčnjak pomalo nervoznim tonom.

Nakon toga je komentarisao igru, golove, Valverdea i Bellinghama.

Oglasi

"Valverde je uputio nevjerovatan udarac, znam da ima jak udarac i da može ugroziti sve golmane, ali nije mu baš to primarni zadatk u igri, nije bitno koliko će zabiti golova, ima druge zadatke."

Posebne pohvale od Ancelottija je dobio Bellingham.

"Ono što je iznenađujuće kod Bellinghama je da on ima 20 godina, pokazuje izvanredne kvalitete, ali ima samo 20 godina. Pokazuje sav talenat koji ima, ono što još posebno iznenađuje je njegova ličnost."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očigledno da je Don Carlo kako ga popularno zovu bio polovično zadovoljan. Rezultatom je bio, ali i igrom ne baš.

Sudijske odluke rijetko komentariše, ali sudija Tupan je večeras očigledno i velikom Ancelottiju našao sitnicu koja ga je na momenat naljutila.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Pa šta bi onda treneri ostalih klubova trebali pricati?Uvijek oštećeni kad igraju protiv penal uefadrida
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi