Sjajan meč Brightona i Liverpoola

Amaterizam Van Dijka i još očajnija reakcija Alissona, a onda totalna rapsodija Mohameda Salaha

Endin Čaušević

Brighton i Liverpool igraju trenutno derbi osmog kola engleskog Premiershipa, a prvo poluvrijeme obilježila je nevjerovatna greška Virgila van Dijka i gol kojeg je primio Alisson.

Brighton ove sezone igra zaista fantastično i jasno je bilo da nas čeka sjajan meč, a u prvom poluvremenu gledali smo zaista pravi spektakl.

Prvih 45 minuta obilježio je pogodak Brightona kojem je prethodila nevjerovatna greška Van Dijka, ali poprilično loša reakcija Alissona.

Naime, Brighton je u 21. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Van Dijk dodao loptu u noge Adingri koji sjajno s nekih 25 metara šalje loptu u mrežu i koristi očajno postavljanje Alissona u toj situaciji.

Grešku Van Dijka i gol Brightona za 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

No, Liverpool nije toliko uzdrmao primljeni pogodak, te su Redsi do kraja prvog dijela uspjeli da dođu do potpunog preokreta.

Odbrana Brightona kapitulirala je u 40. minuti kada je Nunez odlično uposlio Salaha koji postiže gol za 1:1. Pogodak Salaha pogledajte na OVOM LINKU.

Samo četiri minute kasnije totalni šok za domaće. Szoboszlai je fauliran u kaznenom prostoru Brightona nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku, a gol za potpuni preokret Redsa i prednost od 2:1 postigao je Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi gol Egipćanina na ovoj utakmici možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.