Sheriff se brukao u Pragu, Liverpool slomio čvrste Belgijance
Foto - EPA

Evropska liga

Sheriff se brukao u Pragu, Liverpool slomio čvrste Belgijance

Midhat Šljivak

Širom Evrope večeras su igrane utakmice 2. kola grupne faze Evropske lige, a iznenađenja nije bilo. Najefikasnija je bila praška Slavia koja je kući sa šest golova u mreži poslala Sheriff.

Evropska liga nije donijela previše uzbuđenja i favoriti su uglavnom opravdali očekivanja u 2. kolu. Posebno se to odnosi na meč Slavije i Sheriffa odigran u Pragu.

Slavia je deklasirala goste iz Moldavije. Bilo je čak 6:0, a moglo je biti barem još toliko golova u mreži tima iz Tiraspolla.

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Chytil, Ogbu i autogol Garanange su donijeli vodstvo Slaviji od 3:0, da bi u nastavku Schranz, Doudera i po drugi put Chytil zaključili tešku noć za goste i konačan rezultat je bio 6:0.

Efikasna je bila i Roma. Rimski tim je deklasirao švicarski Servette s 4:0.

Romelu Lukaku je 'načeo' goste u 21. minuti pogotkom za 1:0, ali tek je u nastavku utakmice tim Josea Mourinha završio posao s još tri pogotka u ovom meču.

Oglasi

Dva gola je zabio Andrea Belotti, jedan Lorenzo Pellegrini i ROma je lagano stigla do novog trijumfa.

Liverpool je imao poprilične muke protiv Royale Uniona. Na kraju je tim Jurgena Kloppa slavio s 2:0, a golove su postigli Ryan Gravenberch i Diogo Jota.

Villarreal je s 1:0 pobijedio Rennes. Sorloth je zabio za pobjedu, ali su gosti promašili penal u 92. minuti za jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 2. kolo, rezultati:

AS Roma - Servette 4:0
Hacken - Qarabag 0:1
Liverpool - Royale Union 2:0
Maccabi Haifa - Panathinaikos 0:0
Molde - Bayer Leverkusen 1:2
Slavia Prag - Sheriff 6:0
Toulouse - LASK 1:0
Villarreal - Rennes 1:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
kad se sjetim kad su poredili Nuneza i Hallanda HAHAHHAHAHA.... Drago mi je da Liverpool uspjeva odnijeti bodove ekipi njihovog ranga,nisu imali srece jbg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi