Žele ga već u januaru

Arsenal nudi ludu zamjenu Napoliju za Victora Osimhena: "Nemamo izbora..."

Edmir Škorić

Arsenal je spreman učiniti sve što je moguće da već u januaru dovede Victora Osimhena, a navodno je londonski klub spreman i razmijeniti jednu do svojih zvijezda za Nigerijca.

Iako je ovo ljeto odrađeno na stotine velikih transfera, skoro svi klubovi bili su aktivni, pa tako i londonski Arsenal, ali i pored toga Topnici nestrpljivo čekaju januar kako bi pokušali kupiti centralnog napadača.

Victor Osimhen je velika želja Arsenala, ali i nekih drugih velikana. Otkako je stigao u Italiju, Osimhen je postao jedan od najtraženijih napadača, što i ne čudi s obzirom na to kakve statistike ima i kakve partije pruža.

Uostalom, Osimhen je osvojio Scudetto s Napolijem prošle sezone i bio prvi strijelac Serije A sa 26 golova, a u novoj sezoni dao je već šest golova na samo 10 utakmica i još uvijek je prvo ime Napolitanaca iako je u ovom timu atmosfera daleko lošija u odnosu na prošlu sezonu.

Osim toga, upravo je Osimhen imao određene probleme s klubom, a admistrator Napolija ismijavao ga je objavama na društvenim mrežama na zvaničnim profilima ovog tima. Osimhen je bio spreman tužiti vlastiti klub, a odnosi su zahladnili nakon što je on oklijevao sa potpisom novog ugovora.

Upravo to pokušava da iskoristi Arsenal, pa će Mikel Arteta htjeti da u svoje redove dovede 24-godišnjeg napadača početkom 2024. godine.

Ono što su objavili engleski mediji, čini se zaista ludo. Arsenal je navodno spreman Napoliju dati Gabriela Jesusa u zamjenu za Osimhena, čija tržišna vrijednost iznosi 120 miliona eura.

Gabriel Jesus je dvije godine stariji i njegova tržišna vrijednost je oko 75 miliona eura, što bi značilo da će Arsenal doplatiti Napoliju određeni dio novca.

Ovo bi svakako mogla da bude privlačna ponuda za Napoli i predsjednika Aurelija de Laurentiisa, koji je svjestan da će prije ili kasnije ostati bez najboljeg igrača, koji je ionako sve manje sretan i želi da napusti Napoli, a kao i svakom fudbaleru jedna od želja mu je igranje u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njega ugovor s Napolijem veže do ljeta 2025. godine, ali treba da se desi pravo čudo da do tada ostane u aktuelnom prvaku Italije.

Ovu vijest britanskih novina dijele po društvenim mrežama navijači Napolija, koji ističu da "nemamo izbora, ovo se mora prihvatiti i jednostavno se odreći Osimhena. To bi bilo najbolje za sve, a dobili bismo vrhunskog napadača i veliku zvijezdu kao što je Gabriel Jesus".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.