Marko Livaja objavom na Instagramu šokirao cijelu Hrvatsku, više neće igrati za Vatrene!

Oprostio se od reprezentacije

Marko Livaja objavom na Instagramu šokirao cijelu Hrvatsku, više neće igrati za Vatrene! · Zvanično

Endin Čaušević

Najbolji igrač splitskog Hajduka, Marko Livaja, šokirao je javnost u Hrvatskoj današnjom objavom na Instagramu u kojoj je poručio da se oprašta od reprezentacije te zemlje.

Livaja se nedavno našao u centru skandala kada je na treningu reprezentacije Hrvatske imao verbalni obračun s navijačima i nakon toga nije ga bilo u reprezentaciji.

No, Zlatko Dalić vratio je Livaju na spisak i on je trebao biti u konkurenciji za mečeve protiv Turske i Velsa koje očekuju Hrvatsku naredne sedmice, ali od toga neće biti ništa.

Napadač Hajduka šokirao je sve današnjom objavom na Instagramu u kojoj je poručio da više neće igrati za reprezentaciju Hrvatske i objasnio je zašto je donio tako neočekivanu odluku.

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha", poručio je Livaja i dodao.

Oglasi

"Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti".

"Nije to, obična tkanina, Srce mi ko najveća planina. Ponosa uhvati me navala, Kad se zavijori iznad naših glava".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj 30-godišnji napadač za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 6. septembra 2018. godine i uspio je da upiše 21 nastup i postigne četiri gola.

Prije toga prošao je sve omladinske kategorije ove selekcije i sigurno da je Hrvatska ostala bez itekako važnog igrača i to potpuno neočekivano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi