Objavili su kratki snimak

Novinari najpoznatijeg portugalskog lista u čudu zbog scene u blizini Bilinog polja

Admin Čaušević

I određeni broj portugalskih novinara je stigao u Zenicu kako bi uživo izvještavali sa utakmice kvalifikacija za Evropskog prvenstvo između BiH i Portugala. Pred utakmicu su zabilježili jedan zanimljiv detalj.

Novinari najpoznatijeg portugalskog sportskog lista Record ostali su iznenađeni dešavanjima oko Bilinog polja na dva sata uoči utakmice.

Naime, mjere osiguranja u Zenici su nevjerovatne, odnosno nezabilježene u nekoliko posljednjih godina što i nije iznenađenje s obzirom na popularnost Cristiana Ronalda.

Ronaldo je možda i najpoznatija ličnost na svijetu, a policija u Zenici se odučila pobrinuti da Portugalcima ne zafali ni dlaka sa glave.

Novinari Recorda su zabilježili trenutak kada policija pregledava čak i vozilo Hitne pomoći kako ne bi došlo do propustu u osiguranju.

"Jake mjere osiguranja za BiH -Portugal: Ovako se pretražuju automobili, pa čak i vozilo Hitne pomoći", naveli su Portugalci, a snimak pogledajte ovdje.

Za utakmicu je interes sasvim očekivano ogroman, a veliki broj fanova je Ronalda čekao ispred hotela te su na neki način bh. reprezentativci stavljeni u drugi plan.

Prilikom izlaska Ronalda i društva iz hotela jedan od navijača je pokušao dotrčati do fudbalera Al Nassra, ali ga je spriječila policija. 

U međuvremenu su i navijači BiH priredili pravi mali spektakl na ulicama Zenice pošto su kortoem krenuli na tribine Bilinog polja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Portugalci su bili u čudu i u nedjelju, a čini se da sve što je neobično nastoje da snime i objave u medijima. 

Naime, na treningu Portugala nekoliko Zeničana se popelo na treninge obližnje zgrade kako bi posmatrali trening Portugalaca, oni su prijavljeni te su im zaštitari naredili da se sklone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.