Poznati sastavi: Milošević bez puno filozofije protiv snažnog Portugala

Sve je spremno za susret u Zenici

Poznati sastavi: Milošević bez puno filozofije protiv snažnog Portugala

Haris Zilić

Sve je spremno za utakmicu osmog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine koje se održava u Njemačkoj. U grupi J, Bosna i Hercegovina će dočekati Portugal na Bilinom polju u Zenici, a atmosfera na stadionu će biti paklena, veliki interes je u našoj zemlji vladao za ovu utakmicu.

U pomenuti duel Portugalci ulaze kao lideri grupe sa sedam trijumfa u sedam mečeva, dok naša selekcija i nema previše šansi za plasman na EURO kroz kvalifikacije, ali ostaje nam baraž.

Matematička nada postoji i kroz kvalifikacije, a selektor Savo Milošević je rekao da se nećemo skrivati dok god matematika igra.

U naredna tri meča trebaju nam tri trijumfa, ali i da se poklope ostali rezultati naših konkurenata za drugo mjesto.

Teško će biti protiv Portugala, toga su svi svjesni. Riječ je o jednoj od najjačih reprezentacija današnjice predvođene Cristianom Ronaldom.

Oglasi

Tribine stadiona Bilino polje će biti ispunjene što će biti i vjetar u leđa našim momcima.

Selektori Savo Milošević i Roberto Martinez odabrali su početne sastave za večerašnju utakmicu.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Hadžikadunić, Barišić, Kolašinac, Dedić, Cimirot, Pjanić, Rahmanović, Stevanović, Demirović, Džeko

PORTUGAL: Diogo Costa, Inacio, Ruben Dias, Cancelo, Diogo Dalot, Otavio, Danilo, Bruno Fernandes, Joao Felix, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glavni sudija meča je Halil Umut Meler iz Turske koji od 2015. godine sudi SUper ligu Turske, a od 2017. godine je FIFA sudija.

U našoj grupi večeras se još sastaju Island - Lihtenštajn i Luksemburg - Slovačka.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
gledaj usmrdjeli cevabdjijo hadjibegicu i ucise
2 1
Rodjeni1985
Hajmo Bosno i Hercegovino!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi