FOTO: RK Vogošća/facebook

EHF European Cup

Remi Vogošće i Trepče

Haris Zilić

U Vogošći je večeras odigrana prva utakmica drugog kola EHF European Cupa između bh. predstavnika ekipe Vogošće i Trepče sa Kosova.

Konačan rezultat je glasio 27:27, tako da ovim remijem tim sa Kosova je i malo iznenadio našeg predstavnika.

Izabranici Senada Skopljaka bili su favoriti prije ove utakmice, ali večeras su vidjeli da se protiv Trepce moraju dobro namučiti da bi prošli dalje.

U večerašnjoj utakmici u redovima Vogošće najefikasniji su bili Šerif Baraković i Muhamed Zulfić sa po pet postignutih golova.

Kod Trepče izdvojio se fenmenalni Deniz Terziqi sa 11 postignutih pogodaka.

Revanš duel se također igra u Vogošći, a na rasproedu je u nedjelju od 17 sati.

Ovome dodajmo da je Trepča večeras formalno bila domaćin utakmice.

Bosna i Hercegovina ima još dva predstavnika u EHF Euroepan Cupu u tekućoj sezoni. Leotar sutra u Latviji igra protiv Dobele i brani dva gola prednosti iz prvog susreta u Trebinju.

Duel Slobode i Maccabija je odgođen zbog trenutnih dešavanja u Izraelu i Palestini.

Na kraju dodajmo da Izviđač u utorak dočekuje super jaki Fuchse Berlin u drugom kolu grupne faze EHF Europa lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.