RK Vogošća evropsku avanturu počinje duelima sa Trepčom

Danas i u nedjelju mečevi

RK Vogošća evropsku avanturu počinje duelima sa Trepčom

Adnan Beganović

U okviru 2. kola European Handball Federation Cupa danas i u nedjelju će u Vogošći istoimeni bosanskohercegovački predstavnik snage odmjeriti sa ekipom Trepča sa Kosova.

Vogošća je Premijer ligu otvorila sa pobjedom i remijem, pa se može reći da spremna dočekuje evropski okršaj sa predstavnikom sa Kosova.

Respektuju u bosanskohercegovačkom klubu protivnika sa Kosova, no vjeruju da mogu proći dalje i obećevaju da će u dvomeču dati svoj maksimum.

Trener Vogošće Senad Skopljak je analizirao igru Trepče, a sa infromacijama o protivniku mu je pomogao i nekadašnji bh. reprezentativac Nikola Prce.

"Dobro je što imamo evropskog iskustva. Nije prvi put da igramo u Evropi i svjesni smo da je režim suđenja nešto drugačiji. Moramo i na to obratiti pažnju. Rukomet na Kosovu je u nekoj fazi nastajanja i Trepča je njihov drugi najbolji klub. Ne bi nam trebali napraviti problem, ali moramo biti fokusirani i ne smije biti opuštanja. Gledali smo njihove utakmice, znamo kako igraju, a puno nam je pomogao i Nikola Prce. Moramo nametnuti svoj stil igre i trebamo izbjegavati pozicione napade", istakao je Skopljak, dok je jedan od najboljih igrača Nedim Kadrić izjavio:

"S nestrpljenjem čekamo evropske ispite. Trepča je kvalitetna ekipa, no spremni smo odgovoriti na sve izazove. Domaćini smo i mislim da ćemo ostaviti dobar dojam u Evropi".

Prvi meč je na rasporedu danas u Vogošći od 19:00, a revanš je u nedjelju sa početkom u 17:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti