Selimović i Boljević dobili pravo nastupa

Željezničar s dvojicom novajlija na Igman

Midhat Šljivak

FK Željezničar u petak će odigrati meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi gostuju u Konjicu ko ekipe Igmana, a trener Nermin Bašić konačno će moći računati na dvojicu novajlija u ekipi Vahida Selimovića i Aleksandra Boljevića.

Željezničar ove sezone ne blista pod vodstvom Nermina Bašića. Plavi su imali niz od pet poraza i navijači Plavih ne mogu biti previše zadovoljni onim što njihov tim pokazuje na terenu.

Mnogi su uvjereni da je roster kojim raspolaže trener Bašić poprilično tanak i da su pojačanja neophodna. U klub su prije nekoliko sedmica stigla dvojica novih fudbalera koji međutim zbog papira nisu mogli odmah zaigrati za sarajevski tim.

Radi se defanzivcu Vahidu Selimoviću i ofanzivcu Aleksandru Boljeviću. Oni su konačno stekli pravo nastupa za Plave i priliku za debi će imati u petak protiv Igmana.

To su svakako dobre vijesti za Nermina Bašića koji sada na raspolaganju ima dva itekako kvalitetna fudbalera koji će sigurno pojačati konkurenciju u ekipi.

Selimović je reprezentativac Luksemburga. Igra na poziciji štopera, ima 26 godina i u karijeri je nastupao za Metz, Apollon, Cretu i Goricu.

S druge strane Aleksandar Boljević ima 27 godina. Igra na poziciji krila i reprezentativac je Crne Gore za koju je nastupio 26 puta uz dva postignuta gola.

Ponikao je ovaj fudbaler u dresu Zete, igrao je za PSV Eindhoven, belgijske ekipe Beveren, Standard i Eupen. Posljednji angažman imao je u Hapoelu iz Tel Aviva.

Željezničar je trenutno na šestom mjesto tabale s 15 osvojenih bodova iz 11 odigranih susreta i ova sezone ne ide po planovima navijača koji su očekivali više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, sezona je duga. Željezničar će s novim imenima sigurno biti jači i vidjet ćemo kako će ostatak sezone izgledati za tim s Grbavice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.