Željin veliki talenat sinoć je imao trenutak za pamćenje
FOTO: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Debi za prvi tim talentovanog Šabića

Željin veliki talenat sinoć je imao trenutak za pamćenje

Samir Mlaćo

Željezničar je sinoć na Grbavici savladao Zvijezdu 09 1:0, a da su pravi bili koncentrisaniji i raspoloženiji pobjeda je mogla biti i ubjedljivija.

Željezničar je sinoć na Grbavici savladao Zvijezdu 09 1:0, a da su pravi bili koncentrisaniji i raspoloženiji pobjeda je mogla biti i ubjedljivija.

Propustili su nekoliko sjajnih prilika, no svakako da su im najvažnija tri boda.

Nešto više od 4.000 navijača pratilo je jučerašnji meč, a poseban trenutak desio se na početku sudijske nadoknade kada je na teren ušao mladi Dženan Šabić.

Šabić je izdanak Željine škole nogometa, pružao je sjajne partije protekle sezone u kadetskoj selekciji, a sada je član juniorske selekcije i nastavio je sa kvalitetnim igrama.

Nermin Bašić ga je odlučio nagraditi i dobio je šansu umjesto Josepha Amoaha. Za par minuta na terenu pokazao je hrabrost i odlučnost u igri, te je sigurno imao neprespavanu noć, ali i prelijepo jutro.

Oglasi

Debi za prvi tim sigurno će pamtiti i 21.10. 2023. godine biće u vječnom pamćenju za ovog mladića.

"Sedamnaestogodišnji Dženan Šabić ubilježio je debi u dresu Željezničara. Čestitke!

Dženan Šabić je u ovoj sezoni na devet utakmica za juniore Plavih postigao sedam golova. U prošloj sezoni je sa kadetima osvojio titulu prvaka BiH, a na 29 utakmica 15 puta je bio strijelac", istakli su sa Grbavice.

Šabića je pohvalio i trener Nermin Bašić kojeg često možemo vidjeti na utakmicama omladinaca Željezničara, te istakao da će ovo biti dodatni podstrek Šabiću, ali i svim ostalim omladincima da još bolje i kvalitetnije rade u budućnosti.

Na Grbavici planiraju u narednom periodu sve veću minutažu pružiti svojim talentovanim omladincima, posebno nakon što određeni nogometaši definitivno nisu opravdali očekivanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniori Željezničara trenutno su na drugom mjestu Omladinske Premijer lige sa devet bodova zaostatka za FK Sarajevo, ali i utakmicom manje u odnosu na ljutog rivala.

Plavi danas igraju meč sa vršnjacima iz FK Sloboda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi