Bašić: Prati nas neka nervoza, negativa, ali momci su preuzeli odgovornost
FOTO: T. Hebib

Jurasović smatra da njegova ekipa ima malo bodova u odnosu na igru

Bašić: Prati nas neka nervoza, negativa, ali momci su preuzeli odgovornost

Haris Zilić

Željezničar je upisao vrijedan trijumf u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Savladali su Zvijezdu 09 rezultatom 1:0 i za izabranike Nermina Bašića je bilo jako bitno da dobiju ovu utakmicu radi samopouzdanja.

Po završetku meča stigli su i prvi komentari koji su dali treneri oba tima Nermin Bašić i Mihajlo Jurasović.

Prvi je riječ imao Mihajlo Jurasović trener gostiju.

"Čestitam Željeznilaru, svojim igračima nemam šta da kažem, dali su što su mogli. Nije bila loša utakmica, da smo dali ovaj gol u zadnjih pet minuta možda bi bilo drugačije. Probali smo dobiti utakmicu, nismo uspjeli", bile su riječi trener Zvijezde 09 koji je dodao:

"Nas svi vide kao tim koji je ispao iz lige, ali mi se ne slažemo s tim. Igramo bolje nego što bodovi govore, mislim da imamo premalo bodova."

Oglasi

Nakon toga komentar je imao Nermin Bašić strateg Željezničara.

"Želim da pohvalim ekipu Zvijezde, jesu posljednji, ali imaju taj neki stil, hoće da igraju i nadam se da će izaći iz krize. Što se tiče nas bili smo dosta dinamični, imali smo prilika, možda smo zaslužili gol više. Neka nervoza nas prati, neagativa, ali danas smo napravili finih akcija i ponosan sam na momke", rekao je Bašić i dodao:

"Ima i neke nervoze s tribina, svi su nervozni zbog rezultata, ali momci su danas preuzeli odgovornost, raduje me junior Šabić i to je pokazatelj koji je cilj Želje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O gostujućim utakmicama?

"Loši smo u gostima, pogotovo rezultatski. Idmeo sada Igmanu i bez agresivne igre, tranzicija ne trebamo ni iči tamo. Mislim da ekipa sada zna šta joj je raditi."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
A kakva nervoza Basicu....Eto trebalo bi da budemo rastereceni nakon situacije u koju si nas doveo.
1 0
ajanbrrin
Idemo ZELJO samo lagano.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti