Scene s Grbavice obići će svijet: Parola za narod Palestine, aplauz i dimna zavjesa za pamćenje

Manijaci u centru pažnje

Scene s Grbavice obići će svijet: Parola za narod Palestine, aplauz i dimna zavjesa za pamćenje

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Željezničar igra trenutno na svom terenu protiv Zvijezde 09 meč 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a početak meča obilježili su domaći navijači parolom i podrškom za narod Palestine.

Utakmica na Grbavici počela je u 20:45 sati, a na samom početku utakmice navijači Željezničara spremili su posebnu parolu i koreografiju koju su posvetili narodu u Palestini.

Poznato je da već par sedmica traje žestok okršaj Izraela i Palestine, a u napadu na Gazu stradao je ogroman broj nevinih ljudi, a nažalost među njima i dosta djece.

Nekoliko evropskih klubova pružilo je javno podršku Palestini što su uradili i pojedini fudbaleri koji su naišli na žestoke osude onih koji podržavaju Izrael, a neki igrači su čak i suspendovani u svojim klubovima.

Na listi klubova koji su ponosno dali podršku narodu u Palestini sada je i Željezničar koji je to uradio i u derbiju protiv Sarajeva.

Oglasi

Popularni Manijaci spremili su posebnu parolu koju su pokazali na samom startu meča, a tada su svi na Grbavici ustali na noge i aplaudirali, te skandirali "Palestina".

"Tvoja djeca su naša djeca, tvoja krv je naša krv, tvoje rane su naše rane, tvoj neprijatelj je naš neprijatelj", poručili su navijači Željezničara uz zastavu Palestine.

Opis nije dostupan.

Također, na paroli ispod navijača pisalo je: "Od rijeke do mora Palestina će biti slobodna".

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Potom su navijači Željezničara zapalili baklje i stvorila se dimna zavjesa na Grbavici upravo u bojama zastave Palestine, a to je naš fotoreporter sve zabilježio.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Svaka čast Manijaci!!! Free Palestina!!!
5 0
Free Palestine ✌️
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi