Nepopularan termin određen za duel Igmana i Željezničara naredne sedmice
Sa meča Igmana i Željezničara na Grbavici

Susret se igra u narednom kolu Premijer lige

Nepopularan termin određen za duel Igmana i Željezničara naredne sedmice

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Danas i sutra igraju se preostali susreti 11. kola Premijer lige, a već narednog vikenda i susreti 12. kola.

Već u petak (27.11.) se igra meč Igmana i Željezničara u Konjicu.

Susret je zakazan za 14 sati, a svakako da se radi o nepopularnom terminu koji još jednom dokazuje da odgovorni u Premijer ligi BiH i nemaju zabrinutost zbog posjete na stadionima.

Ovaj termin će sigurno uveliko smanjiti broj navijača na tribinama, a sve je naravno isplanirano zbog direktnog TV prenosa.

Igman i Željezničar dobro se poznaju, a ove sezone već su odigrali jedan meč na Grbavici. Željezničar je slavio sa 1:0 pogotkom iskusnog Edina Cocalića četiri minuta prije kraja meča.

Oglasi

Igman je u međuvremenu promijenio i trenera, umjesto Dženisa Čosića stigao je Edis Mulalić. Mulalić je bio kapiten Željezničara, kasnije i trener, a sa Plavima se razišao pred sami kraj prošle sezone.

Nakon toga nije se više pojavljivao na Grbavici, a sigurno će imati 'poseban' motiv protiv bivšeg kluba.

Plavi sa Grbavice u ovom meču će biti bez kartoniranog Josepha Amoaha, a vjerovatno i bez Semira Štilića koji se sinoć ponovo povrijedio. Nermin Bašić je nakon meča kazao da ga povreda Štilića itekako brine, ali da se nada da će na raspolaganju biti dvojica novajlija Aleksandar Boljević i Vahid Selimović.

Oni su trebali od prve minute igrati sinoć protiv Zvijezde 09, no u posljednji čas stigla je vijest da svi papiri nisu završeni, te su tako morali na tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman danas od 13 sati igra protiv FK Sarajevo i biće to težak ispit za klub iz Konjica.

Sarajevu svakako pripada uloga favorita, no Ramić, Bodul, Bešagić i društvo svjesni su da moraju početi osvajati bodove.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Tuzla Velež 14:30 pon Igman Zeljo 14:00 pet
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi