Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Novi poraz Modrih

Očaj i muk na Maksimiru - Teško će Sergej Jakirović preživjeti novu blamažu GNK Dinamo

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb doživio je drugi ovosezonski poraz u Konferencijskoj ligi, a na Maksimiru je slavila češka Viktoria Plzen s 1:0.

Kriza zagrebačkog Dinama nastavljena je i u Evropi. Tim Sergeja Jakirovića poražen je od Viktorije Plzen s minimalnih 1:0.

Modri dobro ulaze u meč. Gabriel Vidović u sedmoj minuti ima odličnu poziciju da ugrozi protivnički gol, no previše je čekao i propada velika šansa.

Gosti su uzvratili u 18. minuti. Jirka je bio sam na udarcu, no nije uspio postići pogodak.

U 26. minuti Dinamo pogađa stativu. Bulat je pokušao iz slobodnog udarca, pogodio je okvir gola. Isti igrač dvije minute gađa rašlje, lopta ide pored gola.

Dinamo je u tim trenucima imao potpunu kontrolu nad utakmicom, no pravu šansu tim Sergeja Jakirovića nije mogao napraviti, pa su se Česi lagano branili.

Tek u finišu prvog poluvremena Dinamo stvara još jednu šansu. Bulat ponovo šutira iz slobodnjaka, lopta je ovog puta pogodila prečku i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Gosti prvi prijete u nastavku. Cadu je prijetio u 55. minuti, lopta odlazi tik pored gola. Uzvratio je domaći tim pet minuta kasnije, ali Baier brani udarac Vidovića.

Vitkoria u 69. minuti dolazi do vodstva. Dosuđen je penal kojeg je skrivio Bernauer nakon velike šanse za goste, a Tomas Chory precizno pogađa s 11 metara za prednost Plzena od 1:0.

Nakon primljenog gola Dinamo je bio bezidejan. Očajno je izgledao tim Sergeja Jakirovića u večerašnjem meču i prolaza pored odbrane gostiju nije bilo.

Ostalo je na kraju 1:0 za goste. Drugi je to poraz Dinama u gurpnoj fazi takmičenja, dok je Plzen stigao do treće pobjede i već je jednom nogom u drugom krugu.

Posao Sergeja Jakirovića je pod velikim upitnikom nakon još jednog poraza i vidjet ćemo šta će rukovodstvo Dinama odlučiti o bh. stručnjaku.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 3. kolo:

Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.