Ludnica u Madridu

Dugo će se pričati o tome kako je Real večeras dobio Barcelonu

Edmir Škorić

Košarkaši Reala ugostili su Barcelonu u El Clasicu koji je odigran u sklopu petog kola Eurolige. Kraljevi su slavili sa 65:64, ali u nezapamćenoj drami.

Barcelona je bolje ušla u meč, imala brzo +9, a u drugoj četvrtini Katalonci su imali čak 14 poena prednosti u jednom trenutku. Na poluvremenu je ipak bilo samo 30:28 za goste.

U trećoj četvrtini Real je bio bolji, stigao do dvocifrene prednosti prije ulaska u zadnju četvrtinu (51:41). Kraljevi su imali plus 14 sredinom četvrte dionice, no gosti nisu odustajali, pa su pet minuta prije kraja smanjili na osam zaostatka.

Serija promašaja Reala, Barca to koristi i u potpunosti se vraća u meč koji je bio zaista čudan, sa velikim brojem promašaja, sa puno preokreta... Dovoljno je reći da je Real napravio seriju 16:0, a onda sedam minuta nije postigao nijedan koš.

Prava drama nastala je u posljednjoj minuti. Satoransky je ukrao Campazzu loptu i poentirao za 59:59 na 30 sekundi do kraja, a onda Campazzo na drugoj strani pogađa slobodna bacanja za novo vodstvo Reala. Opet je Campazzo fauliran, pogodio je jedno, drugo promašio, pa je Real radio faul na 62:59 kako bi spriječio rivala da tricom izbori produžetak.

Satoransky je promašio prvo slobodno bacanje, drugo pogodio za 62:60. Opet je napravljen faul na Argentincu, koji je promašio drugo slobodno, a onda napravio faul na šutu za tri. Satoransky je promašio prvo, drugo pogodio, a treće namjerno promašio. Hezonja je skočio, uhvatio loptu i izborio dva slobodna za svoj tim.

Hezonja je ubacio oba slobodna bacanja za +4. Abrines je ubacio tricu za 65:64, ali to je bilo posljednje što se dogodilo na ovoj ludoj utakmici.

Deck je bio najbolji u Realu sa 20 poena, Poirier je ubacio 14 i njih dvojica jedini su imali dvocifren poenterski učinak. Džanan Musa je ubacio četiri poena uz jedan skok i četiri asistencije. U sastavu Barcelone iskusni Hernangomez je ubacio 13, Vesely 12 poena, a Abrines 11. Dvocifren je još bio Satoransky sa 10 poena.

Interesantno je da će i fudbalski timovi Reala i Barcelone odmjeriti snage ovog vikenda u španskoj La Ligi.

Ranije danas Partizan je u vječitom derbiju pobijedio Crvenu zvezdu sa 88:86, dok je Alba u Berlinu slavila protiv Milana sa 85:82 i to nakon velikog preokreta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gostima nije pomoglo ni to što je Mirotić ubacio 30 poena uz 12 skokova, a Shields 25. Thiemann je kod domaćih bio najbolji sa 22 poena, a istakao se i Brown sa 18.

Olympiakos je razbio Anadolu Efes sa 75:57, dok je Monaco sa 107:79 deklasirao tim Maccabija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.