Vjerovali ili ne, ali došao je dan kada navijači Zvezde slave potez navijača Partizana

Sada su ujedinjeni

Vjerovali ili ne, ali došao je dan kada navijači Zvezde slave potez navijača Partizana

Edmir Škorić

U okviru petog kola Eurolige u beogradskoj Stark Areni od 18 sati sastali su se KK Partizan i KK Crvena zvezda.

Grobari su napunili Arenu, dok večeras nema navijača Crvene zvezde. Partizan ima sjajnu podršku i na najbolji je način otvorio meč u spektakularnoj atmosferi.

Crno-bijeli su krenuli u duel sa 10:0 serijom, a Zvezda je tokom prve dionice djelovala zaista slabo. U jednom trenutku bilo je 17:2, ogromna prednost domaćih, no uspjeli su gosti da se vrate.

Spustili su se na jednocifren zaostatak od devet poena do kraja prve četvrtine (22:13), a u drugoj pružili puno bolju partiju te se uspjeli vratiti na samo dva poena zaostatka.

Prvo poluvrijeme na kraju je završeno neriješenim rezultatom 42:42. Anđušić je pogodio tricu na samom kraju, ali je vrijeme isteklo.

Oglasi

Najraspoloženiji među igračima je Jaramaz, koji predvodi Partizan sa 11 poena, iskusni Kaminsky ubacio je devet, dok je sedam ubacio Zach LeDay. Na drugoj strani Napier ima 10, Bolomboy sedam, Hanga šest, a Tobey pet poena.

Grobari su prozvali upravu kluba koja nije obezbijedila karte za gostujuće navijače.

Grobari i Delije su bili saglasni da se razmijene karte, ideja je bila da to bude 2.000 ili bar 1.000 karata, ali je na kraju uprava crno-bijelih ponudila samo 300, što Delije nisu prihvatile.

"Ni profit, ni lažni zahtjevi murije nisu bitniji od tradicije! Karte gostujućim navijačima!", stoji u poruci Grobara

Iako su cijeli život veliki rivali, navijači su ovaj put pokazali da su sport i tradicija iznad svega i zaista je tužno što nema Delija u Areni jer bi spektakl bio mnogo veći.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, ekipe su upisale po tri poraza u prva četiri kola Eurolige i zato im je ova utakmica od velike važnosti. Vidjet ćemo hoće li Partizan na kraju iskoristiti veliku podršku i doći do pobjede.

Sudeći po onom što smo već vidjeli u prvom dijelu, do kraja će sve biti otvoreno i teško je prognozirati konačnog pobjednika, ali jedno je sigurno - beogradska publika trenutno uživa.

Top Komentari

stranputica
Pa dobro razumijem 1 članak, ali pobogu 5 članaka. Ne čitam članke o fašističkim klubovima, ali od 6 članaka na naslovnoj 5 članaka o debriju začelja EL. Popustite malo. Pišite o BH košarci, kakva god da je, o talentima, o malim klubovima....koga zanimaju ovi klubovi već zna gdje će dobiti više informacije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi