Real slavio na Tenerifama, Musa ponovo odličan
FOTO: EPA

ACB liga

Real slavio na Tenerifama, Musa ponovo odličan

H. Zilić

U šestom kolu španske košarkaške ACB lige sjajan meč odigrali su na Tenerifama domaća ekipa Tenerifa i gosti iz Madrida, aktuelni prvak Evrope, Real Madrid.

Nakon dosta zanimljive košarke na kraju utakmice slavio je madridski klub rezultatom 82:76.

Prva četvrtina je pripala Realu u svakom smislu te riječi. Dobili su prvi period 27:14 i u tom momentu se činilo da Real ide rutinski završiti ovaj susret.

Ipak, domaćini se nisu tek tako predali danas.

U drugoj četvrtini egal, igralo se koš za koš, četvrtina je završena sa rezultatom 20:20, tako da je na poluvremenu Real vodio 34:47.

Treća četvrtina donosi veliki povratak Tenerifa. Domaća ekipa je treći period dobila sa 27:18 i na ulazak u četvrti period Real je imao samo četiri poena razlike 61:65, s tim da je pred kraj treće četvrtine domaća ekipa i došla do egala 55:55.

Oglasi

Početkom posljednje četvrtine Reač ubacuje u brzinu više, lomi protivnika, odlazi na dvocifrenu prednost i mirno susret privodi kraju bez velike drame do konačnih

Real je do trijumfa predvodio Tavares sa 14 poena i sedam skokova, Poirier je dodao 13 poena.

Naš Džanan Musa je ponovo imao dobru rolu. Za 23 minute na parketu Musa je ubacio deset poena, dodao tri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Tenerifa Fernandez je postigao 18 poena, Abromaitis je ubacio deset poena.

Real je sjajno otvorio sezonu u ACB ligi i ldieri su somjerom 6-0, dok su Tenerife na 13. poziciji s omjerom 2-4.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi