Košarkaši Barcelone utišali Beograd
FOTO: EPA

Slavili u Štark Areni

Košarkaši Barcelone utišali Beograd

H. Zilić

U sjajnoj atmosferi beogradske Stark Arene košarkaši Barcelone savladali su Partizan rezultatom 83:92 u utakmici gdje su od početka bili u blagoj prednosti i diktirali tempo igre.

Prvu četvrtinu Katalonci su dobili rezultatom 23:16, Partizan je držao priključak do finiša prvog perioda.

U drugoj četvrtini koš za koš većinom, ali opet u finišu prednost odlazi na strnau Barcelona koja je na poluvremenu imala prednost 34:44.

Partizan se malo vraća u igru u efikasnoj trećoj četvrtini koju su domaći dobili 26:25.

U posljednjem periodu ponovo dobra igra Partizana, ali nedovoljna za preokret. Barcelona je zadržala prednost do konačnih 83:92.

Oglasi

Kod Barcelone briljirao je Laprovitola sa 20 poena, tri skoka i šest asistencija, Hernangomez je ubacio 15 poena, imao je i četiri skoka.

U redovima Partizana Nunnaly je bio najbolji pojedinac sa 14 poena, Dozier je ubacio 13.

Partizan je nakon tri kola na omjeru 1-2, a u četvrtom kolu za dva dana gostuju Olympiakosu i to će biti još jedna teška utakmica za izabranike Željka Obradovića na startu nove euroligaške sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelona je sjajno otvorila novu sezonu, imaju omjer 3.0, a za tri dana u četvrtom kolu dočekuju Bayern i tu će imati ulogu favorita.

Tako je Barcelona malo pkvarila beogradsku sportsku noć jer u 20:45 fudbaler Srrije dočekuju Crnu Goru u kvalifikacijama za EURO 2024. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi