Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poruka je jasna

Ovo je više od utakmice: Najavljen je nezapamćen pakao za Jakirovića i Ristovskog

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo u nedjelju će gostovati na Rujevici kod ekipe Rijeke, a domaći navijači najavili su paklen doček za trenera Modrih Sergeja Jakirovića i fudbalera Stefana Ristovskog. Oni ih smatraju izdajnicima jer su prešli u Dinamo.

Dinamo će u 14. kolu HNL-a u nedjelju gostovati na Rujevici kod Rijeke. Bit će to povratak trenera Sergeja Jakirovića u ovaj grad nakon što je iznenada odlučio prihvatiti ponudu hrvatskog prvaka i ostaviti ekipu Rijeke.

Zbog tog poteza bh. stručnjak je postao omraženo lice u ovom gradu. Na ulicama su već osvanuli transparenti protiv Jakirovića, ali i protiv fudbalera Stefana Ristovskog koji se također smatra izdajnikom.

"Jakir - Ristovski! Čeka vas pakao", poruka je navijača Rijeke pred nedjelji duel.

Poruka s ulica Rijeke (Foto: index.hr)

Sergej Jakirović je rijeku vodio od novembra prošle, pa sve do kraja augusta ove godine kada je iznenada odlučio otići s klupe i preuzeto velikog rivala Dinamo.

Svojom odlukom šokirao je sve u Rijeci. Istog trenutka je za navijače ovog kluba postao neprijatelj broj jedan i očekuju se salve uvreda za 46-godišnjaka na ovom meču.

Bilo je tu i međusobnih prepucavanja nakon odlaska. Slale su se žestoke poruke s obje strane i vidjet ćemo šta će se dešavati u derbiju.

S druge strane Stefan Ristovski također treba očekivati nove salve uvreda i psovki. On je nekad bio miljenik Armade, vodio je klub do duple krune u sezoni 2016/2017 i potom je ostvario veliki transfer u Sporting.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, iako je ispisao najljepše stranice historije kluba s Rujevice, Ristovskom se ne prašta potpis za Dinamo i on će kao i Jakirović vječno biti izdajnik.

Rijeka je trenutno na prvom mjestu HNL-a s 27 osvojenih bodova, a Dinamo je trećeplasirani s 23 i utakmicom manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.