Javio se na stranici UEFA-e

Albanac je jednom ponizio Srbe usred Beograda, sada im opet prijeti: "Mirni, zečevi! Tu sam da..."

Admin Čaušević

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a jedan od mogući protivnika ove selekcije je i Albanija pošto dvije rivalske zemlje nisu u istom šeširu za grupnu fazu. 

Između Srbije i Albanije vlada veliko rivalostvo kako na geopolitičkoj tako i na sportskoj sceni. Jedan detalj je zauvijek ušao u historiju.

Manje-više je svima poznata scena iz 2014. godine kada je prekinuta utakmica u Humskoj između Srbije i Albanije zbog drona koji je nasio zastavu Velike Albanije.

Dronom je upravljao Ismail Morina koji je skoro deset godina nakon tog incidenta ponovo odlučio da isprovocira Srbe i to na zvaničnoj stranici UEFA-e.

Kontroverzni navijač Albanije je Srbima prijetio na stranici UEFA-e

Naime, UEFA je čestitala FS Srbije plasman na Euro, a u komentarima se javio Morina koji je Srbe nazvao zečevima i poručio im da se smire.

"Smirite se zečevi, tu sam da vam sredim sudbinu, ne brinite za to! Vidimo se u nokaut fazi", poručio je Albanac koji bi mogao dobiti i određenu vrstu zabrane dolaska na mečeve Eura.

Podsjećanja radi, nakon što se dron pojavio došlo je do nereda na terenu u finišu prvog poluvremena nakon što se na dronu pojavila zastava Velike Albanije.

Svemu tome su prethodile ogromne provokacije domaće publike prema Albancima, a nekoliko puta su ubacivanje i baklje u teren.

Ubrzo je došlo i do žestoke tučnjave na terenu. Napadanu su albanski igrači predvođeni tadašnjim kapitenom Lorikom Canom nakon što su se srbijanski huligani prerušili u zaštitare.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju je Sportski sud za arbitražu u Lozani (CAS) donio odluku da se meč registruje rezultatom 0:3 za Albaniju, dok su uz to Srbiji oduzeta još tri boda poslije čega su i Albanci otišli na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Treba dati da su u tek završenim kvalifikacijama Srbija i Albanija izborile direktan plasman u Njemačku. Prilikom žrijeba grupne Albanci će biti u drugom, a Srbi u četvrtom šeširu što znači da se mogu međusobno sastati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.