Xhakin izraz lica govori sve: Srbi konačno imaju razlog za slavlje. to im je omogućio mrski rival!

Lijepa vijest za popularne Orlove

Xhakin izraz lica govori sve: Srbi konačno imaju razlog za slavlje. to im je omogućio mrski rival!

Admin Čaušević

Proteklih godina na međunarodnoj sceni stvorilo se ozbiljno rivalstvo između Srbije i Švicarske, a razlog su pojedini igrači albanskog porijekla koji nastupaju za Sahadžije, prije svih kapiten Granit Xhaka.

Srbija i Švicarska se nalaze među 21 selekcijom koje će igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a već sada je poznato da neće moći igrati zajedno.

Xhaka je postao prava noćna mora za Srbe nakon utakmica na Mundijalima 2018. i 2022. godine, a sada će ga popularni Orlovi konačno izbjeći.

Naime, Švicarska je završila na drugom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi što znači da će prilikom žrijeba ova selekcija biti u četvrtom šeširu.

I za Srbiju je od ranije poznato da će biti u nominalno najslabijoj jakosnoj skupini, a večeras se Orlovima priključila i Švicarska pa od duela sa Xhakom neće biti ništa.

Oglasi

Sahadžije su gostovale Rumuniji u direktnom duelu za prvo mjesto te su izgubile sa 1:0, a gol odluke je postigao Alibec na startu drugog dijela.

Xhaka je bio nervozan tokom većeg dijela utakmice, u nastavku je zbog grube igre dobio i žuti karton što je posljedica i određene nervoze među Švicarcima.

Sa večerašnjim porazom Švicarska je u nizu od četiri utakmice bez pobjede u kvalifikacijama što je definitivno nesvojstveno za selekciju koja redovno igra na velikim takmičenjima.

Pred Mundijale u Rusiji, a zatim i Kataru dueli Švicarske i Srbije su se nestrpljivo očekivali i može se reći da su oba puta opravdali očekivanja, ali su Orlovi ti koji su izvukli deblji kraj.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine Švicarska je slavila sa 2:1, a jedan od strijelaca je bio upravo Xhaka, dok je prošle godine bilo 3:2 za Švicarce.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sadašnji fudbaler Bayer Leverkusena je u oba meča bio u centru pažnje zbog svog ponašanja te je izluđivao popularne Orlove koji za njega nikako nisu imali recept.

Inače, osim Srbije i Švicarske u četvrtom šeširu još se nalazi i Italija, dok će im se priključiti i tri pobjednika baraža koji se igra u martu.

Top Komentari

user1676286668
Popularni orlovi gdje sta kad? Wtf
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti