FOTO: EPA

Derbi Eurolige

Musa uništio Olympiacos!

Haris Zilić

Derbi duel 12. kola Eurolige u Pireju odigrala su dva velikana evropske košarke grčki Olympiacos i aktuelni prvak Evrope madridski Real. Na kraju meča slavila je ekipa Reala rezultatom 77:71.

Početak utkamice donosi egal, igralo se koš za koš,a gosti se malo odvajaju krajem prve četvrtine koju su dobili 19:23.

Olympiakos suzvraća u drugoj četvrtini koja je bila repriza prve četvrtine, samo je ovaj put domaćim tim bio bolji sa 17:14 u završnici i na odmoru Real je imao prednost 37:36.

Kao da su dva tima igrala u serijama i etapama pa je tako treći period Real dobio 21:24 i sa +4 ušao u posljednju četvrtinu.

U posljednjem periodu Olympiakos je zaigrao čvršću odbranu, a pet minuta do kraja na semaforu je bilo 68:69 za Real.

Ovo je garantovalo uzbudljivu završnicu i dosta uzbuđenja u Prijeu u dvorani "Mira i prijateljstva", a tako je i bilo.

U uzbudljivoj završnici bolje se snašla ekipa

Kod Reala fenomenalan je bio naš Džanan Musa i odigrao utakmicu sezone u Euroligi. Ubacio je 23 poena, dodao tri soka, a skoro sve poene ubacio je u drugom poluvremenu. Odličan je bio i Hezonja sa 18 poena i deset skokova.

Kod Olympiacosa Walkup je bio raspoložen sa 17 poena i četiri asistencije, Fall je ubacio deset poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 12. kolo:

Olympiacos - Real Madrid 71:77

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.