Džanan Musa je sinoć podsjetio na magiju svog idola Kobea Bryanta i oduševio košarkaški svijet

Pokazao klasu

Džanan Musa je sinoć podsjetio na magiju svog idola Kobea Bryanta i oduševio košarkaški svijet

Edmir Škorić

Utakmicu za pamćenje sinoć su u Istanbulu odigrali košarkaši Fenerbahčea i Real Madrida, a domaća ekipa je nakon produžetka slavila sa 100:99.

Real je imao 10 euroligaških pobjeda, ali u 11. meču Kraljevi su doživjeli poraz, mada je to bilo teško za povjerovati jer su imali tokom većeg dijela utakmice veliku prednost nad domaćinom.

Wilbekin je pogodio tricu za produžetak, u kojem je Fener stigao do prvog vodstva na utakmici, ali opet drama.

Napravljen je prekršaj na Marku Guduriću koji je pogodio oba bacanja, a onda je Facundo Campazzo katastrofalno pogriješio, lopta je stigla do Yama Madara koji je pogodio za veliku pobjedu turskog tima u posljednjoj sekundi.

Campazzo je imao nestvaran meč do samog kraja, kada je sve upropastio. Argentinac je ubacio 33 poena, što je i njegov lični rekord u Euroligi.

Oglasi

Bh. reprezentativac Džanan Musa je bio dvocifren na kraju sa 11 poena, no početkom četvrte dionice ubacio je poene kojima je sve oduševio.

Musi je uručena lopta iz auta ispala na pod, on je uspio pokupiti, krenuti korak-dva unazad, a onda s noge pogoditi za dva poena uz faul na isteku napada.

Rekli bismo u stilu Kobea Bryanta, koji je ovakve šuteve gađao preko LeBrona Jamesa. Bivši košarkaš Los Angeles Lakersa koji je poginuo početkom 2020. godine bio je i ostao idol našem košarkašu.

"Los Angeles Lakersi su klub u kojem bih volio igrati. Kobe Bryant je moj idol i volio bih sa njima odigrati jedan na jedan", svojevremeno je rekao Musa, koji je nakon velike tragedije i smrti Kobea objavio:

"Tako tužno i prazno. Zbog tebe smo svi počeli voljeti ovu igru. Nikad nećeš biti zaboravljen... Počivaj u miru #KobeBryant", napisao je tada Musa uz fotografiju Crne mambe.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kobe je bio košarkaška institucija, a njegove poteze i danas mnogi pokušavaju iskopirati ili ponoviti, uključujući i mnoge NBA zvijezde, ali i one euroligaške poput našeg Muse. A kako je to Kobe radio, pogledajte na video snimku ispod:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi